Op zaterdag 18 mei houdt het Concertorkest Juliana haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Ditmaal staat het concert in het teken van Nederlandse componisten en artiesten. Er is deze avond een grote diversiteit aan muziek te horen. Zo hoort u onder andere bekende liedjes van Ramses Shaffy en Doe Maar, maar ook de opzwepende muziek van Normaal komt aan bod. Prachtige muziek van de Nederlandse componisten Rogier van Otterloo en Jacob De Haan zult u ook zeker waarderen.

Voorzitter Concertorkest Pim Van Kolfschooten: “Na het succesvolle Top2000 concert van vorig jaar hebben we nu opnieuw voor een themaconcert gekozen. Wij zijn hier heel enthousiast over en weten zeker dat iedereen hier van zal genieten. We hopen dan ook heel veel mensen te ontmoeten op 18 mei. Concertorkest Juliana bestaat dit jaar 10 jaar en dat willen we samen met u vieren. Met dit themaconcert willen we onze veelzijdigheid laten horen”.

Naast het voorjaarsconcert zal Concertorkest Juliana dit jubileumjaar nog vaker te horen zijn in Amersfoort. Het feestjaar wordt in november afgesloten met een concertreis naar Zuid- Duitsland. Iets waar de leden nu al naar uitkijken.

Voorjaarsconcert ‘Van Hollandse bodem’
Zaterdag 18 mei 2019
Locatie: ‘Hart van Vathorst’, Angelinapolder 3 Amersfoort
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: €10,00 p.p.

Kaartverkoop: concertorkest@juliana-amersfoort.nl of bij kapsalon ‘geknipt voor jou’, Angelinapolder 113 a Amersfoort.

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
De Chr. Muziek- en Showband Juliana is een vereniging met drie orkesten, twee showbands en een concertorkest. "Vlaggenschip" Show & Marchingband Juliana is een veelgevraagde showband en bekend van vele (internationale) taptoes. Momenteel brengt Juliana de show "Can't hold Us". Alle muziek in de show, van de opmars “I want to break free” tot en met de afmars “This is my Life”, staat in het teken van persoonlijke vrijheid. De show begint met het feit dat mensen zich vaak onder druk voelen staan van anderen om zich anders voor te doen dan ze zijn. Maar als het je lukt om onder die druk uit te vechten is het geweldig om te voelen hoe het is om te zijn wat je zelf wilt. Juliana wil laten zien en horen dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Dit alles wordt muzikaal uitgebeeld met nummers als ‘Under pressure’, ‘Born this way’, ‘Think’, ‘With or without You’, ‘Hurt’, ‘ I’m coming out’ en ‘Go your own Way’. De rode draad in de show is het nummer ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore & Ryan Lewis. Juliana heeft niet 1 maar zelfs 2 dirigenten. Dennis Hazenoot en Gerben Kralt leiden afwisselend de muziekrepetities en zorgen samen voor een hoog muzikaal niveau. Marcel Kortes is slagwerkinstructeur. Choreograaf Kees Jan van Loveren schrijft de shows en verzorgt, samen met het showinstructieteam, alles wat met show en exercitie te maken heeft.