Home Orkesten Big Band Plus organiseert ‘Bruisend de zomer in’

Big Band Plus organiseert ‘Bruisend de zomer in’

Genieten met een hoofdletter G

300
0

Op zaterdag 1 juli organiseert Big Band Plus van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) ‘Bruisend de zomer in’. Een avond vol muziek met Het Grote Orkest van Harmonie Katwijk, Willem III uit Amersfoort en Big Band Plus. Locatie is het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Het programma begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Drie orkesten, een mix van muziekstijlen en een mooie entourage vormen de ingrediënten voor ‘Bruisend de zomer in’. Bart van Meijl, dirigent van Big Band Plus: “Het orkest gaat muzikale uitdagingen nooit uit de weg. Eerder heeft Big Band Plus succesvol opgetreden met diverse bands, orkesten en artiesten. Kort geleden had het orkest nog een prominente rol in de zoektocht naar de Kattukse Maestro. Bezoekers kunnen deze avond genieten van een zeer divers muzikaal programma in een ongedwongen sfeer. Men kan naar muziek luisteren en bijpraten met vrienden en kennissen onder het genot van een hapje en een drankje. ‘Bruisend de zomer in’ is Genieten met een hoofdletter G. Alle reden om op 1 juli naar DVS te komen.”

De orkesten
Slechts door de N206 van DVS gescheiden, heeft Harmonie Katwijk in Katwijk aan den Rijn haar thuisbasis. Opgericht in 1896 is de vereniging veruit de oudste van de drie deelnemers aan ‘Bruisend de zomer in’. Het repertoire van Het Grote Orkest van Harmonie Katwijk varieert van klassiek tot pop. Het orkest maakt, in aanvulling op de traditionele bezetting, regelmatig gebruik van een combo en zang en verzorgt optredens en concerten in Katwijk en omgeving.

Willem III uit Amersfoort en Big Band Plus zijn geen onbekenden van elkaar; zij deelden meerdere keren het podium. Beide orkesten zijn opgericht in 2009 en bestaan vooral uit oud-leden die hun muzikale sporen ruimschoots hebben verdiend binnen de show- en marchingbands van de verenigingen. Het repertoire van Willem III is zeer breed. Op het programma staan filmmuziek, koralen, medleys van bekende popartiesten, maar ook marsen.

Big Band Plus heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allround orkest met een geheel eigen stijl en identiteit. Het orkest beheerst een breed repertoire wat bestaat uit pop-, jazz-, musical- en eigentijdse muziek. De bezetting bestaat uit een koper-, hout- en slagwerksectie. De betekenisvolle ‘Plus’ in de naamgeving omvat alles waar Big Band Plus artistiek voor staat.