Bemmel – Op zaterdag 11 september jl. organiseerde ESKA voor het eerst Band Parade Bemmel. Als alternatief voor de jaarlijkse Taptoe, die helaas voor het tweede jaar op rij geen doorgang kon vinden. Het werd een groot muzikaal succes, met diverse deelnemers!

Het aanvankelijke plan was om de Band Parade met alleen gemeentelijke korpsen te organiseren, maar al snel werd het deelnemersveld uitgebreid met regionale deelnemers. Het resultaat was een achttal gevarieerde korpsen die op zaterdagmiddag 11 september in het centrum van Bemmel eindelijk weer te horen en te zien waren.

Een uitgebreide route werd er uitgestippeld door Bemmel, waar vele belangstellenden op af kwamen. Na ruim een jaar van stilte, klonken er eindelijk weer muzikale klanken door de straten van Bemmel. En deze werden door het publiek dan ook zeer hartelijk ontvangen.

ESKA dankt iedereen die dit evenement mogelijk gemaakt heeft en we hopen u allen snel weer te zien.

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om een instrument te (leren) bespelen? Dan is ESKA zeker iets voor jou! Kijk voor meer informatie op www.eska.nl of meld je aan via secretaris@eska.nl.

Eerst een keer komen kijken? Geen enkel probleem! Op afspraak zijn onze repetities altijd te bezoeken.

Band Parade Bemmel

Foto: K. de Vries

ESKA Bemmel
Algemene informatie ESKA Bemmel BEMMEL – Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2018 voor de 45e keer! Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel. Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Kozakken, Sultan en Musketier. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website https://www.eska.nl