Home Evenementen Concert Antje Monteiro laat zich dirigeren in Kattukse Maestro

Antje Monteiro laat zich dirigeren in Kattukse Maestro

927
0

Vier dirigenten in spe maken zich op voor de strijd om de titel Kattukse Maestro 2017. Zij gaan de uitdaging aan om Antje Monteiro en Big Band Plus van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk te dirigeren. Op 20 mei is de ontknoping en weten we wie er vandoor gaat met de felbegeerde titel. Locatie is het clubgebouw van DVS.

Carolien van Egmond, medewerkster bibliotheek Katwijk en betrokken bij I love Katwijk, Piet de Vries, directeur Katwijk Marketing en VVV Katwijk, Henriëtte van den Anker, ondernemer en bekend van De Porseleinkast en Harry de Bruin, directeur TheaterHangaar & Hangaar2 proberen de kunst van het dirigeren onder de knie te krijgen. Kees Onderwater namens Big Band Plus: “Onder begeleiding van Bart van Meijl, de vaste dirigent van het orkest, leren zij in de praktijk de basistechnieken, zoals inzetten aangeven, slagbewegingen en bepalen hoe de muziek gespeeld wordt. Daarnaast studeren zij ook thuis de technieken en theorie in met behulp van filmpjes.”

Programma
De aspirant-Maestro’s krijgen het niet gemakkelijk. Zij moeten niet alleen Big Band Plus in de hand houden maar ook Antje Monteiro aandacht geven. “Het programma bestaat uit diverse onderdelen”, vertelt Kees. “De deelnemers dirigeren een instrumentaal werk én werken samen met orkest en zangeres Antje Monteiro. Big Band Plus heeft eerder met haar het podium gedeeld en wij zijn heel blij met de hernieuwde samenwerking.” Een vakkundige jury bestaande uit Albert Fuldner, dirigent en organist, Johannes Leertouwer, dirigent en violist, en Bart van Meijl beoordeelt de prestaties. “De jury wijst na afloop van genoemde programmaonderdelen de twee finalisten aan die gaan strijden om de titel Kattukse Maestro 2017. De kersverse burgemeester van de gemeente Katwijk, de heer Cornelis Visser, reikt de prijs aan de winnaar uit.”

Bent u ook benieuwd hoe de kandidaten het ervan afbrengen? Kom dan naar Kattukse Maestro 2017 op 20 mei in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51. Het avondvullende programma begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.