De nieuwe show “Stars and Stripes” van Jong Euroband is tot nu toe met veel enthousiasme ontvangen door het publiek op diverse taptoes.

Tijdens de try out van de aantrekkelijke show tijdens Koningsdag in Dordrecht bleek al dat deze nieuwe show met allemaal herkenbare Amerikaanse liedjes een schot in de roos is, zowel voor de jeugdige muzikanten als de toeschouwers. En dat werd later wel bevestigd tijdens de eigenlijke premiere van “Stars and Stripes” tijdens de jeugdtaptoe van Jong Laurentius in Voorschoten in mei. Vooral de leuke theatrale toevoegingen in de muzikale rondreis door Amerika zijn blikvangers, zoals de enorme Amerikaanse vlag die wordt opgevoerd in de show door geheel in stijl aangeklede figurantjes.

Ook tijdens de taptoe van Hoogvliet en de jubileumtaptoe van de Jeugd Rijnmondband in Schiedam in juni kon de show weer op veel applaus rekenen van het publiek. Het is de beloning van een winterseizoen keihard werken door de jeugdleden en instructie. Zo kunnen zij nu binnenkort van een verdiende zomervakantie gaan genieten. Maar niet te lang, vanaf medio augustus moet er alweer gerepeteerd gaan worden want op zaterdag 1 september staat alweer de volgende taptoe op het programma. Dan gaan de jongens en meiden van Jong Euroband naar Sassenheim om tijdens de jubileumtaptoe van jeugdband Adest Musica weer hun succesvolle show ten tonele te voeren.

Maar het hoogtepunt van dit seizoen moet komen op de jeugdmanifestatie tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy. Aldaar zal Jong Euroband op “prime time” zaterdagavond 29 september voor een goed gevuld Ahoy wederom haar show opvoeren. De show zal dan beoordeeld worden door een jury bestaande uit dirigenten en tamboer-maitres van de militaire muziekorkesten. Dat wordt spannend hoe zij deze frivole Rotterdamse show gaan waarderen!