De zesde editie van de Veluwe Taptoe Indoor belooft een mooie muziekshow te worden. Tijdens het 2,5 uur durende programma treedt in de Veluwehal in Barneveld een verscheidenheid aan mooie korpsen vanuit het hele land op. Het is een zeer divers programma met uiteenlopende bezettingen, uniformering en muziekstijlen.

Wat te denken van Showbrassband Thalita uit Vlaardingen. Een Engels georiënteerd korps die in het statige uniform van de British Military Guards (met berenmuts!) hun show ‘We Feel Like Heaven’ uitvoert. Dit is een van de korpsen die nog niet eerder te gast waren op de deze taptoe. Dat geldt ook voor Mallet Percussion Corps EMM uit Leersum. Zij beleven deze avond hun debuut als showkorps en hebben tijdens deze taptoe hun showpremière. Deze melodische slagwerkgroep voert samen met de majorettes diverse hits uit, waaronder van Martin Garrix.

Vanuit Gendt komt de Show- & Marchingband St. Sebastianus. In hun nieuwe uniformen presenteren zij hun show ‘Party Mix’, dat vol met party hits zit. Dit gespeeld op een degelijke choreografie, maakt het tot een aantrekkelijk geheel. Ook Showharmonie OBK uit Rhenen zal het publiek zeker aanspreken. Met hun warme klankkleur presenteren zij hun nieuwe uitdagende show ‘Playlist’. Een show die u zeker gezien moet hebben.

Uit het Brabantse Waalwijk komt Show- en Marchingband Cornu Copiae. Zij brengen zelfs 2 shows. In hun gala uniform wordt ‘A Tribute to James Last’ uitgevoerd en in speciale Efteling personagepakken nemen de muzikanten het publiek mee in de themashow ‘A World of Fantasy’, vol met Efteling muziek.

Als laatste zal de Van Limburg Stirum Band uit Wezep hun opwachting maken. Dit topkorps komt naar Barneveld met hun succesvolle show ‘BluEmotion’. Hiermee behaalden zij op het afgelopen Wereld Muziek Concours een gouden medaille in de hoogste klasse.

Deze band zal de taptoe ook openen met een muzikaal intrada. Na de zeven shows wordt de taptoe traditioneel afgesloten met een finale, waarbij alle ruim 200 muzikanten in de kleurrijke uniformen gezamenlijk enkele muziekwerken ten gehore brengen.

De voorstelling begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.10 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12 euro (kinderen 6 euro) in de Veluwehal en op de website www.taptoe.info