Zaterdagmiddag j.l. was het groot feest in de oude dorpskom en op de haven van Urk. Met maar liefst vier eigen korpsen trakteerde Showband Urk de Urker bevolking op een Parade en een Havenshow. Het Kidskorps opende de parade op de haven, gevolgd door het Jeugdkorps en het Jachthoornkorps. De grote klapper van de dag was het speciaal voor het 35 jarig jubileum van Showband Urk opgerichte Veteranenkorps. Onder leiding van oud-tamboer-maître Mart Bolle denderde de uit 48 oudleden bestaande veteranenband door de straten van de oude dorpskom. In hun speciale groene outfit, compleet met rokken en baretten bezorgden de muzikanten de bevolking een feest van herkenning. Met twintig jachthoorns in het front was de sound weer als vanouds. Met slechts acht repetities had Mart ze klaargestoomd om een volwaardige parade te verzorgen, compleet met de voor Showband Urk karakteristieke straatshowtjes.

Bij het Urker vissersmonument werden de vier Urker korpsen samengevoegd tot één Grootjachthoornkorps. Met een korps van 120 muzikanten werd de terugtocht aanvaard naar de haven. De klanken van de “Californian Beach”,  “A Sunny Day” en het speciaal voor de kids ingestudeerde “Roekie Zoekie” vulden de gehele Torenstraat. Aansluitend vond op de haven van Urk de Havenshow plaats op een met hekken afgezet taptoeterrein. Het plaatselijke transportbedrijf Vebatrans had op verzoek een muur van opleggers geparkeerd, zodat het publiek geen last had van de sterke westenwind vanaf het IJsselmeer.

Het Kids- Jeugd- en Jachthoornkorps presenteerden hun veldshows en het Veteranenkorps gaf acte de présence met een zeer strakke non-stop compilatie van straatshows. Vrijwel direct na de Havenshow werden op Facebook de beelden van het Veteranenkorps en het Grootjachthoornkorps de ether in geslingerd. Het jubileumjaar zal worden afgesloten met een grootse Toeteraved op vrijdag 14 december in Sporthal De Schelp op Urk. Een evenement met muziek, show en theater, waar alle korpsen van Showband Urk aan meewerken. Tijdens dit evenement zal afscheid genomen worden van de tamboer-maître van het Jachthoornkorps, Huibert Jan Hanse en zijn opvolger aan het publiek worden voorgesteld. Dit zal tevens het laatste optreden van het Veteranenkorps zijn.

Meer info over de vereniging is te vinden op: www.showbandurk.nl.