Op 17 december a.s. is het precies tien jaar geleden dat geïnteresseerden voor het Concertorkest Juliana Amersfoort voor het eerst bij elkaar kwamen voor een Kick Off bijeenkomst.

Na een voorbereiding van een jaar door een werkgroep was daar het moment dat 30 muzikanten, de meesten oud lid van Juliana, bij elkaar kwamen om de plannen van de werkgroep te horen. Natuurlijk werd er ook getoast op het nieuwe orkest en werd (hernieuwd) kennis gemaakt met elkaar en met dirigent Dick Roelofsen. Op woensdag 9 januari 2009 was de eerste repetitie. Het allereerste stuk dat gespeeld werd was het toepasselijke “Hello” van Lionel Richie.  Door een commissie onder leiding van voorzitter Ab Willemsen werd er een stabiele organisatie neergezet en kon er gebouwd gaan worden.

Vanaf dat moment werd er door de leden hard gewerkt om, toen nog onder de naam Willem III,  in juni 2009 een eerste concert te kunnen geven. Nu in 2018 zijn we vele succesvolle concerten verder. Naast de concerten vertegenwoordigt het orkest ook ieder jaar de vereniging bij de dodenherdenking op 4 mei.

Uiteraard hebben er in de afgelopen tien jaar de nodige veranderingen plaats gevonden. Nieuwe commissieleden hebben zich bezig gehouden met de organisatie en veel muzikanten zijn erbij gekomen. Met maar liefst 50 muzikanten gaan we het jubileumjaar in.

Het Concertorkest Juliana, sinds april 2017 onder leiding van Wilbert van Arendonk, heeft een niet meer weg te denken positie ingenomen in de vereniging.

In 2018 zijn er toch ook nog wensen met betrekking tot aanvulling van het orkest. Commissievoorzitter Pim van Kolfschooten: “Ondanks dat we een hele mooie bezetting hebben wil ik toch een oproep doen voor muzikanten. We hopen heel erg onze percussiesectie te kunnen versterken met mensen die drums, pauken en/of melodisch slagwerk kunnen spelen. Bij  de blazerssecties is er nog plek vrij voor een hoorn, bugel, trompet en baritonsax. Tot slot is een wens van ons om uit te breiden met een combo, bestaande uit slaggitaar, basgitaar en keyboard. Ook in 2019 is het Concertorkest volop in beweging en zullen we veel van ons laten horen. Speel je een van de genoemde instrumenten en wil je er in 2019 bij zijn, laat dan snel van je horen. Je bent van harte welkom op de woensdagavond in ons clubgebouw of stuur een mail naar concertorkest@juliana-amersfoort.nl

Uiteraard zal er volgend jaar de nodige aandacht aan het 10 jarig jubileum worden besteed.

Voordat we 2019 in gaan is er eerst nog een Kerstconcert op zaterdag 22 december. Dit sfeervolle concert , in samenwerking met Stichting ALL,  is in Wijkgemeente De Brug Schuilenburgerweg 2 Amersfoort. Aanvang 20.00 uur.  Kaarten zijn te bestellen via eerder genoemd mailadres.

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
De Chr. Muziek- en Showband Juliana is een vereniging met drie orkesten, twee showbands en een concertorkest. "Vlaggenschip" Show & Marchingband Juliana is een veelgevraagde showband en bekend van vele (internationale) taptoes. Momenteel brengt Juliana de show "Can't hold Us". Alle muziek in de show, van de opmars “I want to break free” tot en met de afmars “This is my Life”, staat in het teken van persoonlijke vrijheid. De show begint met het feit dat mensen zich vaak onder druk voelen staan van anderen om zich anders voor te doen dan ze zijn. Maar als het je lukt om onder die druk uit te vechten is het geweldig om te voelen hoe het is om te zijn wat je zelf wilt. Juliana wil laten zien en horen dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Dit alles wordt muzikaal uitgebeeld met nummers als ‘Under pressure’, ‘Born this way’, ‘Think’, ‘With or without You’, ‘Hurt’, ‘ I’m coming out’ en ‘Go your own Way’. De rode draad in de show is het nummer ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore & Ryan Lewis. Juliana heeft niet 1 maar zelfs 2 dirigenten. Dennis Hazenoot en Gerben Kralt leiden afwisselend de muziekrepetities en zorgen samen voor een hoog muzikaal niveau. Marcel Kortes is slagwerkinstructeur. Choreograaf Kees Jan van Loveren schrijft de shows en verzorgt, samen met het showinstructieteam, alles wat met show en exercitie te maken heeft.