Winterguard

Een fenomenale finale dag voor Beatrix’

Zaterdagavond is Beatrix Winds na een spannende finale kampioen geworden in de Winds Open Class, de eredivisie van de Nederlandse indoor showbandwereld. De groep presenteerde haar show ‘Charie Chaplin – Modern Times’, waarbij de groep een sfeer van een fabriek uit de jaren ‘30 wist te creëren, uiteraard her en der met een knipoog naar Charlie Chaplin. De show werd uiteindelijk beloond met 89.00 punten.

De wintertijd zit erop voor United Northern Winterguard

De hele week stond Facebook en Instagram er al vol mee, maar zaterdag was het dan eindelijk zover...FINALS!! Om kwart over 5 ’s ochtends vertrokken de leden en staffleden van United-Northern Winterguard samen met vele vrijwilligers en supporters richting Eindhoven voor de CGN Championships 2017. Het hoogtepunt van elke CGN seizoen. Op deze dag worden de titels verdeeld in alle Classes. Een dag vol topentertainment.

Advendo Junior sluit het CGN seizoen in stijl af met een derde prijs in Eindhoven

De CGN seizoensafsluiting vond dit jaar plaats in Brabant. Eindhoven was afgelopen zaterdag de gastheer voor de top van Nederland. Zoals tijdens eerdere edities waren de finals weer ongemeen spannend en dreven de deelnemende teams elkaar op tot grote hoogten. De Advendo Colorguard teams hebben het seizoen in stijl afgesloten met als hoogte punt een dik verdiende derde plaats van Advendo Junior.

United-Northern; Op naar Eindhoven!

Zaterdag 11 maart waren de 26 leden van United-Northern Winterguard weer in Friesland te vinden. In de Friese hoofdstad Leeuwarden om precies te zijn. Hier stond de laatste contest van het seizoen 2017 op het programma. Een contest waar iedereen een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de CGN Championships probeerde te verwerven.

Tijdens het middagprogramma kon iedereen weer volop genieten van de jeugd. De deelnemers in de Kids Class, de Cadet Class en de Juniors Class kwamen als eerste in actie. Het middagprogramma werd afgesloten door de Winds Class en de Marching Class.

United-Northern Winterguard tweemaal op de vloer in Almere

Zaterdag 25 februari stond voor United-Northern Winterguard WGI Almere op het programma. Een hele dag actie, een hele dag topgroepen op de vloer in Topsportcentrum Almere. Ditmaal maar liefst 48 deelnemers uit meerdere Europese landen. Verdeeld over 3 units: Colorguard, Indoor Percussion en Winds. Dit zorgde voor een volle tribune. Het publiek genoot volop in Almere.

Vierde plaats voor United-Northern Winterguard in Wijchen

Eindelijk was het weer zover. Contest 2 voor United-Northern Winterguard. Een contest in het zuiden van het land. In Wijchen om precies te zijn. Een hele dag spektakel in een prachtige sporthal. De dag begon vroeg voor United-Northern Winterguard. De bus vertrok ‘s ochtends vroeg al richting het Gelderse Wijchen. Gelukkig was er in Sportcentrum Arcus genoeg te zien. Maar liefst 43 deelnemers. Voor de ware fans was het genieten. Ditmaal namelijk niet alleen een colorguardcontest, maar ook de eerste contest voor zowel IPC als Winds.

Winst voor Advendo Junior in Wijchen

Het CGN circus was afgelopen zaterdag neergestreken in Wijchen. Het dak van de goed gevulde Sporthal Arcus ging er vanaf toen bekend werd dat de Advendo Junior met hun show Burlesque 1e werden in de Junior Class met een score van 77,44 punten.

Eerste contest voor United-Northern Winterguard is een feit

Zaterdag 14 januari was het dan eindelijk zover, de eerste contest van het nieuwe winterguardseizoen voor United Northern Winterguard. Een contest die plaats vond in het Friese Drachten. Lekker dichtbij. Een soort van thuiswedstrijd. Een hele middag en avond kwaliteit en vermaak op de vloer van Sportcentrum Drachten. De (staff) leden hadden er allemaal super veel zin in!

Tijdens het middagprogramma kon een volle tribune genieten van de jeugd. Zij mochten als eerste de wedstrijdvloer betreden. Er waren prachtige shows te zien, dit beloofde wat voor het avondprogramma.

Geslaagde try-out noordelijke winterguardgroepen

Afgelopen zondag vond in het Topsportcentrum te Leek een gezamenlijke try-out van maar liefst tien noordelijke winterguardgroepen plaats. Deze winterguardgroepen zijn onderdeel van vier noordelijke showbands: Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk, Showband Marum, Showband Noordenveld en Showband Concordia.

Advendo color guard groepen klaar voor CGN seizoen 2017

Zondagmiddag 8 januari a.s. tussen 16.00 en 17.00 uur staat sporthal Schuttersveld in Sneek in het teken van dans, competitie, conditie, discipline en choreografie. De Advendo color guard groepen zullen daar tijdens een try out, aan de vooravond van de start van het CGN seizoen, aan belangstellenden hun themashows laten zien waar de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt is. Een belangrijk ijkmoment zo vlak voor het begin van de officiele CGN contest seizoen op 14 januari a.s. in Drachten

Inhoud syndiceren