Nieuws

Open Repetitie Show-en Marchingband Mercurius Assen

Show-en Marchingband Mercurius uit Assen houdt op dinsdag 1 december een open repetitie. Iedereen die een blaas- of slaginstrument kan of wil bespelen is van harte welkom op deze repetitie, vanaf 19.30 uur in sportpark de Hoogspanning, Hoogspanningsweg 6 in Assen. Mercurius is net begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen en kan nog zeker muzikanten gebruiken om de band te versterken.

Het Kamper Trompetter Korps presenteert haar nieuwe showproductie

Het designteam van het Kamper Trompetter Korps heeft in samenwerking met Corps Style Concepts de laatste maanden keihard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe showproductie van het KTK. Gisterenavond is in het eigen clubgebouw in Kampen onder grote belangstelling de showproductie gepresenteerd aan de leden en vrijwilligers van het korps.

Show- & Marchingband Kunst & Genoegen onderdeel van filmproductie

Op 29 november a.s. zullen de muzikanten van de SMB van K&G onderdeel zijn tijdens een opnamedag van de film “de Held”. Het boek van schrijfster Jessica Durlacher wordt verfilmd met diverse bekende Nederlandse actrices en acteurs, zoals o.a. Monic Hendrickx, Susan Visser, Daan Schuurmans en Thijs Boermans.

Uniformpresentatie tijdens “Pasveer on Stage”

Op zaterdag 28 november organiseert de Stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden “Pasveer on Stage” in het prachtige Schaaf City Theater (zaal open 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur, toegang gratis). Een evenement waar iedereen die bij Pasveer betrokken is en die zich bij Pasveer betrokken voelt, van harte welkom is. Alle onderdelen van Stichting Pasveerkorpsen zullen  voorbij komen, van onze jongste (Pasveer XS) tot onze oudste leden (Pasveer XL).

Bestuur AMIGO Leiden kiest voor 2.0 variant

Onlangs heeft het bestuur van AMIGO Leiden haar toekomstplannen gepresenteerd aan haar leden tijdens de najaarsledenvergadering. Niet zozeer de plannen voor de vereniging maar dit keer de indeling en werkwijze van het Bestuur. Reeds eerder in 2008 heeft AMIGO een bestuurlijke vernieuwing doorgemaakt. Naast de flinke verjonging die het bestuur de laatste jaren heeft doorgemaakt, was ook het aantal bestuursleden gestegen tot maar liefst 10!

DVS organiseert Christmas with Marchingband & Friends

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 december organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) Christmas with Marchingband & Friends. De kerstconcerten worden gegeven in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk. In een sfeervol kerstdecor kan het publiek genieten van optredens van de Marchingband van DVS, een vierkoppig combo, zangers/zangeressen en backing vocals die zullen optreden in verschillende settings.

Tweede editie Big Party Plus groot succes

De tweede editie van Big Party Plus op zaterdag 14 november jl. in het clubgebouw van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) was, net als vorig jaar, een groot succes. Niets dan positieve reacties van het aanwezige publiek op het gecombineerde optreden van Big Band Plus en coverband Support Act. Voordat de avond begon werd één minuut stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en hun nabestaanden.

Eindelijk een eigen dak voor de Maastrichtse Verkennersband

De Maastrichtse Verkennersband krijgt een eigen dak boven het hoofd. Na 60 jaar Lambertusparochie en nu bijna een jaar 'dakloos' te zijn ontvouwde het bestuur van het populaire muziekgezelschap zaterdagavond de plannen tot aankoop van een voormalig taxibedrijf. Voorzitter Mattie Garnier sprak de leden van de Verkennersband toe met de woorden: "2016 wordt een zwaar, maar heel leuk jaar".

Excelsior Renkum promoveert tijdens Concours Schiedam

Zaterdag 7 november jl. heeft Excelsior Renkum deelgenomen aan de 25e editie van het Concours Schiedam. Excelsior kwam uit in de basisklasse van de showwedstrijden. Het was voor het eerst in het bestaan van de vereniging dat er werd deelgenomen aan een showwedstrijd.

Juliana en Bernhard komen met eerste prijzen terug uit Schiedam

De muziek- en showbands Juliana en jeugdkorps Bernhard hebben flink gescoord tijdens de mars- en showwedstrijden in Schiedam. Juliana werd bij de marswedstrijd dagwinnaar met 93,44 punten. Bernhard won in de jeugdklasse de showwedstrijd en behaalde op de mars een eerste prijs. Manager Jan de Vries: ‘Een geweldige dag voor de vereniging. We hebben laten zien dat we twee jonge, talentvolle en ambitieuze korpsen hebben die tot de top van Nederland behoren.’

Inhoud syndiceren