Nieuws

Tom Gasparrini: Leidt European X de weg naar WGI 2016

European X is bijzonder trots te kunnen melden dat niemand minder dan Tom Gasparrini vanaf dit jaar het ensemble gaat leiden.
Tom werkt sinds 2013 als Battery instructeur bij The Bluecoats waar hij mede verantwoordelijk is voor het enorme succes van deze sectie binnen DCI in de laatste jaren. Daarvoor was hij bij The Bluecoats een aantal jaren Centersnare. Dit nadat hij, ook als snarespeler, actief was bij meervoudig DCI Worldclass kampioen, The Cadets.

Uniek optreden van Rijnmondband met DJ

In het laatste weekend van september vinden al jaren de Brandersfeesten plaats in Schiedam. Een feestweekend waarin de stad van vrijdagavond tot zondagavond bol staat van de activiteiten en evenementen. Vanwege het feit dat dit jaar de 30ste editie van de Brandersfeesten is vindt er op zaterdag 27 september een grote jubileumshow plaats op het Land van Belofte in Schiedam.

Nieuwe show voor Wilhelmina Sleeuwijk

Frankrijk, Spanje, Engeland, Servië, Turkije, de leden van Wilhelmina waren overal in Europa te vinden deze vakantie. Stuk voor stuk geweldige vakantiebestemmingen, maar gelukkig zijn ze allemaal weer ingeruild voor het prachtige Sleeuwijk, want de korpsvakantie is achter de rug en het naseizoen in volle gang. Waar het voorseizoen nog eindigde met een flinke domper, het niet doorgaan van de Nijmeegse vierdaagse, kunnen we ons nu verheugen op de komende bomvolle maanden. Allereerst zal er gestart gaan worden met een nieuwe themashow, hierover later meer.

PU-Alumni van start

Percussion Unlimited introduceert: PU-Alumni. Een nieuw onderdeel van de vereniging waar oud-leden elkaar kunnen ontmoeten, nagenieten van vroeger en veel meer. Na een tussentijds ingelast 15-jarig jubileum is het idee ontstaan om meer met en voor oud-leden te organiseren. In die inmiddels gepasseerde periode heeft de indoorunit leden zien komen en gaan.

Experts lovend over nieuwe show van Showband Marum

Drie juryleden hebben laaiend enthousiast gereageerd op de nieuwe show ‘Lost & Found’ van Showband Marum. Ze deden dat op 12 september tijdens de eerste editie van de Show- en Muziekavond in Marum. De showband maakte niet alleen veel indruk op de experts, maar ook op de ongeveer 400 bezoekers tijdens de geslaagde avond, waarbij ook SWJK Marum/Opende, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Crescendo Opende en Bigband&Zo de handen van het publiek op elkaar kregen.

Presentatie nieuw uniform Showband Noordenveld

Twintig jaar geleden liep Showband Noordenveld vijftien kilometer achteruit om geld op te halen voor nieuwe uniformen. Er werd een bordeauxrood exemplaar uitgezocht, die de showband nu nog steeds draagt. Maar na twintig jaar zijn deze uniformen nodig aan vervanging toe. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om er voor te zorgen dat de showband tijdens de rodermarktparade 2014 in een nieuw uniform loopt. Er zijn sponsors aangeschreven en acties gedaan en de komende weken zullen de laatste financiële gaatjes gedicht worden.

Play-Inn Advendo Korpsen Sneek

Op zondag 26 oktober a.s. organiseert Advendo een zogenaamde Play-Inn in het verenigingsgebouw aan de Korte Vreugde 22 in Sneek. Op deze dag willen wij geïnteresseerde muzikanten uit geheel Nederland de gelegenheid bieden mee te repeteren met het vlaggenschip van Advendo.

Niet omdat de dingen moeilijk zijn, durven wij niet, maar omdat wij niet durven zijn de dingen moeilijk
Lucius Annaeus Seneca (circa 5 v.C. - 65 n.C.)

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

Afscheid Peter Vulperhorst bij de van Limburg Stirum Korpsen

Na vier jaar heeft, slagwerkinstructeur van de van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep, Peter Vulperhorst het besluit genomen te stoppen als instructeur. Wij vinden het heel jammer maar begrijpelijk dat Peter ons gaat verlaten. Een opeenstapeling van verschillende factoren heeft hem doen besluiten deze keuze te maken. Zorgen en onzekerheden in z’n gezin door de ziekte van z’n dochter, toch wel de lange afstand van Leeuwarden naar Wezep en misschien eens iets heel anders doen dan les geven zijn een aantal factoren.

Bicycle Showband Crescendo presenteert nieuwe website

Al een aantal jaren leeft er bij de vrijwilligers en leden van Crescendo het idee om de website te vernieuwen. Na jaren trouwe dienst van de 'oude' website is er in samenwerking met de nieuwe sponsor Heibel uit Buitenpost de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe website! Samen met het mediateam van Crescendo heeft Stichting PromoCrescendo gezorgd voor de invulling van de website. De combinatie van een goede samenwerking met Heibel en de (technische) kennis van dit jonge bedrijf heeft dit geresulteerd in een professionele website met internationale uitstraling!

Inhoud syndiceren