Nieuws

Dutch March & Show Event 2018 - 50 jaar SCVK: 80 positieve reacties

De inventarisatie van de Stichting Combinatie Van Korpsen met betrekking tot haar 50 jarig jubileumevenement is een groot succes gebleken. Zo’n 80 Nederlandse bands hebben positief gereageerd op de vraag of zij aan het Dutch March & Show Event 2018 zouden willen deelnemen. Enkele verenigingen hebben nog niet gereageerd dus dit aantal kan nog iets stijgen. Dit aantal ligt in ieder geval beduidend hoger dan in 2007, toen de SCVK een inventarisatie deed voor deelname aan Showkorpsendag 2008 en nagenoeg 55 showbands positief reageerden.

Con Spirito Joure start een uniek project “Join the Band”

De vereniging bestaat dit jaar 50 jaar! Een mijlpaal waaraan niet zonder meer voorbij wordt gegaan. Naast het organiseren van een taptoe en diverse andere activiteiten worden o.a. oud leden opgeroepen om een band te vormen die een speciale naam krijgt en wel met een heel speciale inhoud. Op 26 februari aanstaande wordt een “ Lift Off “ gepresenteerd van het unieke project. “Join the Band” !!

NFPC verwelkomt Amerikaanse slagwerker

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) repeteerde afgelopen vrijdag onder leiding van de Amerikaanse slagwerker TJ Ghinder. TJ heeft grote successen op zijn naam in de Amerikaanse marching percussion wereld. Voor het winterseizoen is TJ overgekomen om diverse topkorpsen en slagwerkensembles les te geven, waaronder het NFPC uit Dokkum.

Tijdens de clinic is er gewerkt aan slagwerktechnieken en de huidige show waar het NFPC mee naar het Wereld Muziek Concours afreist, op zondag 9 juli 2017.
 

Blue Devils International niet naar Europa

Vanavond heeft de Blue Devils Executive director, David Gibbs, de organisaties in Europa, waarmee samengewerkt werd, geïnformeerd over het feit dat de Europese tour 2017 niet doorgaat. Na het succes in 2015, toen the Blue Devils via Leeuwarden, Engeland en Italië naar Zwitserland reisden (Basel Tattoo) is men direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor een tweede tour in het WMC jaar, waardoor het mogelijk zou worden om o.a. deel te nemen aan de wedstrijden in Kerkrade.

AMIGO zet Arena in Glasgow op zijn kop

Ongekend luid applaus en gejuich bij drie waanzinnige optredens in de SSE Hydro Arena in het Schotse Glasgow. Dat is het resultaat van de 6-daagse trip van Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden. Zij heeft de Nederlandse muziek- en showcultuur in het buitenland weer van haar beste kan laten zien. Alom verbazing van de mede-muzikanten van andere orkesten, die vooral lof en respect hadden voor de prestaties die de Leidenaren hebben laten zien.

Traditional Collective debuteert met demo in het buitenland

Na meer dan twee jaar hard te hebben gewerkt aan structuur, identiteit en repertoire is het tijd voor Traditional Colective om naar buiten te treden. Op zondag 29 januari maakt Traditional Collective voor het eerst hun opwachting in Rastede, Duitsland. Hier zal tijdens de jaarlijkse MMC-workshop een demo gegeven worden waarbij de traditionele Amerikaanse ‘Fife and Drums’ stijl en de invloed van Sjoerd Westra centraal staat.

Deltaband Nederlands Kampioen Mars met 'HMS Queen Elizabeth'

Drumfanfare & Showorkest DELTABAND uit Vlissingen is afgelopen zaterdag in Waalwijk Nederlands Kampioen geworden. Na een 1e prijs op een concours in Schiedam in november vorig jaar is de band uitgenodigd voor de nationale kampioenschappen, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Bond van Muziekorganisaties.

Arnhems Trompetterkorps verder in nieuw concept: 'ATK Brass'

Met trots presenteren de muzikanten van het Arnhems Trompetterkorps de nieuwe formule waarmee zij zich zullen presenteren aan het publiek: ATK Brass. De huidige groep muzikanten wil dolgraag met elkaar muziek blijven maken en daardoor is het plan ontstaan om het over een andere boeg te gooien. Dat betekent loslaten van het vertrouwde marcheren en een show, maar nieuwe mogelijkheden aanboren in de vernieuwde samenstelling.

Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden maakt zich klaar voor Internationale taptoe in Glasgow

De planning is klaar, de vluchttijden zijn bekend en de koffers kunnen worden gepakt! De leden van Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden maken van 17 tot en met 22 januari een fantastische trip naar het Schotse Glasgow waar zij deelnemen aan de Internationale Taptoe. The Glasgow Tattoo is één van de bekendste taptoes in Europa. AMIGO is dan ook verheugd dat zij hieraan deel mag nemen.

K&G lanceert nieuwe website

Onlangs heeft K&G een nieuwe website gelanceerd waarop belangstellenden alle actuele informatie kunnen vinden over muziekvereniging K&G. De nieuwe website is tot stand gekomen door de enthousiaste inzet van enkele leden en een vrijwilliger van buiten de vereniging die enkele maanden geleden de koppen bij elkaar staken en tot de conclusie kwamen dat de oude website aan vervanging toe was.

Inhoud syndiceren