Sponsor

SCVK: DMSE 2018 wordt SKD 2018

Het bestuur van de Stichting Combinatie Van Korpsen heeft helaas het besluit moeten nemen om te stoppen met de organisatie van het Dutch March & Show Event 2018. Wij zijn positief verrast door het enorme aantal aanmeldingen van 80 showkorpsen en dan blijkt na uitvoerig onderzoek dat het evenement logistiek, veiligheidstechnisch en juridisch niet haalbaar is. In 9 jaar tijd, nadat we Showkorpsendag 2008 met 53 showkorpsen hebben georganiseerd, is o.a. de aansprakelijkheid bij dergelijke evenementen enorm aangescherpt.

Gerrit van Vugt stopt als technisch secretaris bij SCVK

Wegens omstandigheden heeft Gerrit van Vugt besloten om te stoppen als bestuurslid bij de Stichting Combinatie Van Korpsen. Gerrit heeft de afgelopen 7 jaar eerst het zakelijk secretariaat en later het technisch secretariaat met veel enthousiasme invulling gegeven.

Via deze weg wil het bestuur van de SCVK - Hans, Wim, Geoffrey en Martin – Gerrit hartelijk bedanken voor de inzet die hij heeft getoond bij het uitoefenen van zijn bestuursfunctie.

Nieuwe ‘Marine style’ voor MV Noordenveld

De snaredrum spelende muzikanten van Showband Noordenveld, het marcherende korps van muziekvereniging Noordenveld, hebben op Koningsdag een statig instrument in gebruik mogen nemen. Een nieuwe marine trom van de prestigieuze fabrikant Majestic Holland.

Dat Showband Noordenveld met marine trommen voorop loopt en speelt is niet nieuw. Toch zijn de nieuwe trommen aanzienlijk anders. De voormalige marine trommen hebben een houten ketel maar zijn ook iets platter. Hierdoor krijg je een scherp maar ook een mat geluid wat goed past bij dwarsfluiten, piccolo en melodisch slagwerk.

TkKM ontvangt nieuwe Majestic Prophonic 'colinial style' marching drums

Op 16 maart 2016 ontving het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee haar nieuwe Majestic Prophonic 'colinial style' marching drums. Deze custom made 15x15 inch snare drums en 28x14 inch lichtgewicht basdrum zijn speciaal door Majestic ontworpen en ontwikkeld voor het Trompetterkorps.

Open Dag bij Zwolse Muziekuitgeverij

Op zaterdag 20 februari a.s. organiseert de Zwolse muziekuitgeverij Show & Marching Music voor het eerst in haar bestaan een open dag. Tussen 11:00 en 17:00 is iedereen welkom in gebouw Domusica aan de Radewijnstraat 10 om alle onlangs uitgekomen bladmuziek voor verschillende soorten blaasorkesten en slagwerkgroepen te bekijken en te beluisteren. Ook ligt er een uitgebreide collectie stokken en mallets klaar om uit te proberen op de aanwezige instrumenten.

“Prikkelen, leren en inspireren” met Tim Fairbanks

Het is alweer 3 jaar geleden dat er een masterclass werd georganiseerd voor Choreografen in Nederland. Toen was het Michael Gaines die een weekend lang in Nederland diverse sessies hield met als centraal thema Visual Design. Nu drie jaar later kunnen we een miniversie van deze masterclass serie geven door een samenwerking tussen The X Academy, Pyware, CSC Academy en CGN. Tim Fairbanks is de gastdocent van deze mini masterclass genaamd “ Prikkelen, Leren en Inspireren”. Tim zal in een 4 uur durende sessie de deelnemers meenemen in zijn denkproces van drill design.

Synergia March afgelopen week aan showkorpsen verstuurd

Afgelopen week is de partiture van de nieuwe Synergia Mars aan 104 showkorpsen verstuurd. In het najaar van 2015 heeft de Stichting Combinatie Van Korpsen aan 104 showkorpsen binnen haar samenwerkingsverband de vraag gesteld of zij voor het seizoen 2016 een nieuwe, door Rob Balfoort gecomponeerde, mars willen instuderen. ALLE 104 showkorpsen reageerden positief op dit initiatief|!

Nieuw slagwerk voor Adest Musica

Op vrijdag 15 januari j.l. is de slagwerk sectie van Drum- en Showband Adest Musica voorzien van een compleet nieuwe slagwerk lijn. De Sassenheimse muziekvereniging is hiervoor een samenwerking aangegaan met MarchingShop.com uit Sliedrecht. Na een uitgebreide selectie procedure is de keuze gevallen op instrumentarium van het van oorsprong Nederlandse Majestic.

"Slagwerkfabriek" Majestic in NPO uitzending Klokhuis

Majestic laat u, samen met Maurice van Klokhuis TV, zien hoe zij ambachtelijk een trommel bouwen. Dit wordt een spannende en leuke uitzending! Maurice daagt Peter Vulperhorst uit om een “drumbattle” te spelen …dat wordt zweten! Oef.. Die Maurice kan wel een nootje spelen! Klokhuis uitzending om 18:23 uur op NPO3.

Uitzending terug kijken ?: Klik hier !

 

SPH Int. Music, Artists and Events nu ook op facebook

Impresario SPH is vanaf heden ook via facebook te vinden. Het organisatie-, evenementen- en artiestenbureau zal in 2016 haar 20 jarig jubileum vieren. Naast nieuwtjes zullen er ook acties op vermeld gaan worden die voor iedereen interessant zullen zijn.

Het facebook adres van SPH is: https://www.facebook.com/sphevents/

Inhoud syndiceren