CGN

Showband speelt " A Chuck Mangione Portrait"

De Showband is afgelopen zaterdag naar Leeuwarden afgereisd voor de CGN indoor Winds Contest. Hier hebben zij optreden met de gloednieuwe show " a Chuck Mangione portrait". Om 15:15 was het ouderwets showtime! voor de showband IJmuider Harmonie.

CGN contest Leeuwarden; Winds, Marching, Percussion en Colourguard

Jaarlijks reist het KM redactieteam af naar de CGN finales. De ontknoping van een zinderende competitie voor blazers, slagwerkers en colourguards. Dit jaar wordt deze finale op 25 maart gehouden in Eindhoven. Afgelopen weekend werd de laatste competitiedag gehouden in het Kalverdijkje in Leeuwarden, mooi dicht bij voor het KM team. En omdat de agenda voor 25 maart eigenlijk vrijgehouden was voor een weekendje weg hebben we gekozen om ons verslag te maken over de laatste competitiedag voor alle deelnemers.

Vierde plaats voor United-Northern Winterguard in Wijchen

Eindelijk was het weer zover. Contest 2 voor United-Northern Winterguard. Een contest in het zuiden van het land. In Wijchen om precies te zijn. Een hele dag spektakel in een prachtige sporthal. De dag begon vroeg voor United-Northern Winterguard. De bus vertrok ‘s ochtends vroeg al richting het Gelderse Wijchen. Gelukkig was er in Sportcentrum Arcus genoeg te zien. Maar liefst 43 deelnemers. Voor de ware fans was het genieten. Ditmaal namelijk niet alleen een colorguardcontest, maar ook de eerste contest voor zowel IPC als Winds.

Het sneeuwt promoties in seizoen 2017

Er zijn pas twee contests geweest in 2017 en er zijn al zes groepen gepromoveerd. In Aalsmeer promoveert Red Light Kids van de Cadet Class naar de Junior Class. En na Drachten is de Junior Class nog eens met twee groepen uitgebreid. En alle drie de groepen die in Drachten in de Prep Class uitkomen, promoveren direct door naar de Regional A Class. We stellen de verschillende groepen hieronder nog even kort aan je voor.<\br><\br>
Red Light Kids heeft in Aalsmeer de eer om als allereerste te promoveren in seizoen 2017.

Avond in Drachten met kwaliteit en sensatie

#CGN2017: Na een spetterend middagprogramma bleek ook het avondprogramma in Drachten vol met verrassingen. Zo zagen we voor het eerst weer een Prep Class in de competitie... en meteen weer voor het laatst: alledrie de deelnemers promoveerden naar de Regional A-Class. In die Regional A-Class pakte de verst reizende deelnemer, Fanatik uit Frankrijk, de eerste plek. In de A Class was het The Pride A en in de Open Class nam Sensation ietsje meer voorsprong op The Pride of The Netherlands ten opzichte van Aalsmeer.<\br><\br>Om 18.00 uur precies zijn we begonnen met het avondprogramma.

Promoties en close calls in Drachten

Het jeugdclasses hebben er in Drachten een spannende middag van gemaakt. Euphonia en Jong Beatrix prmoveren van de Cadet Class naar de Junior Class. En de andere vijf units in de Cadet Class scoren minder dan tweeenhalve punt van elkaar. Dit was nog maar de eerste middag in Friesland. Dit seizoen zal CGN de provincie Friesland twee keer aandoen. Als deze middag in Sportcentrum Drachten een voorbode is voor de overige shows hier, dan wordt het nog erg spannend!<\br><\br>37 Deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit contest.

Drachten zaterdag het toneel voor de tweede contest

De CGN karavaan is zaterdag 14 januari op pad naar Drachten, uiteraard onder aanvoering van die prachtige nieuwe truck. Tijdens de tweede contest van seizoen 2017 zien we een groot aantal groepen voor het eerst op de winterguard vloer. <\br><\br>Wie nog in de voorverkoop kaarten wil bestellen voor deze wedstrijd, moet opschieten: zoals gebruikelijk sluit de Ticketshop op woensdag voor deze contest.

Rillingen in Aalsmeer

#CGN2017: Het eerste contest van het seizoen. We zijn te gast in de Bloemhof in Aalsmeer. Zoals het hoort was het weer typisch "Aalsmeer weer". Sneeuw, ijzel en mist maakten deze dag als vanouds speciaal.<\br><\br>Met 20 deelnemende units starten we het Winterguard seizoen in de namiddag. Vandaag begroeten we een paar nieuwkomers. Serendipity Kids, Zanzare Winterguard Cadets en weer terug van weggeweest Wilhelmus Winterguard.
We starten met de Kids Class en hierin treffen we 2 deelnemers.

KIDS CLASS
Winterguard The Pride vaardigt hun jongste groep af.

CGN toert met nieuwe container door Nederland

Vanaf dit seizoen heeft CGN een eigen container. Met een bedrukking geheel in CGN stijl zal de truck een opvallende verschijning zijn op winterse snel- en binnenwegen. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Sander Herijgers, die zich onder meer baseerde op het ontwerp van het logo en de promotiestand die Peter Franken eerder maakte.<\br><\br>Voor het rijden van de truck is een team van drie chauffeurs beschikbaar gedurende het seizoen. Zij hebben al jaren ervaring met Dindua uit Oldekerk.

CGN Seizoen 2017 opent in Aalsmeer

De CGN karavaan is onder aanvoering van de nieuwe truck neergestreken in Aalsmeer voor de eerste wedstrijd van seizoen 2017. Twintig colorguards presenteren zich voor het eerst aan een tribune vol met enthousiast publiek en jury.<\br><\br>Vele kampioenen van 2016 zijn in Sporthal De Bloemhof van de partij. Zo zien we The Pride Junior weer terug. Na een seizoen waarin alles klopte en er een nieuw scorerecord gevestigd werd. Ook de Franse groepen van Red Light zijn van de partij in Cadet en Regional A.

Inhoud syndiceren