Vlaggetjesdag Taptoe Scheveningen 2017

Op zaterdag 17 juni vind in Scheveningen de bekende Vlaggetjesdag Taptoe plaats. De plaats waar de zeven deelnemers hun shows zullen presenteren is het hiervoor ingerichte taptoeterrein aan de Zeesluisweg in Scheveningen.

WMC Try-Out concours op 27 mei in Klundert

Slagwerkkorps Oranje Garde Klundert en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseren op zaterdagmiddag 27 mei een concours in het teken van het naderende WMC. Op het kunstgrasveld van voetbalvereniging VVK zullen elf muziekkorpsen in totaal 12 optredens laten zien in alle disciplines. Zowel op mars en show, maar er zal ook een marsparade te zien zijn in Klundert.

Organisatie ODSC is stichting geworden, “10 juni is Assen Showband stad van Nederland”

Op zaterdag 10 juni 2017 worden voor de negentiende maal de “Open Dutch Showcorps Championships” (ODSC) in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen achttien jaren met groot succes georganiseerd in Assen.

Primeur voor ‘Take One’; Alle noordelijke WMC ‘stadion’ deelnemers te zien op één middag

Nog nooit in de voorgaande edities is het gelukt om alle WMC deelnemers uit het Noorden op het programma te krijgen. Op de zaterdagmiddag van 29 april 2017 gaat het echt gebeuren. ALLE noordelijke korpsen laten hun nieuwste product aan elkaar- en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen gaan elkaar tijdens het evenement voorzien van tips en tricks. ‘Take One’ 2017 vindt plaats op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek.

Mars- en Showconcours + Concertconcours in Fryslan

Sinds enkele jaren organiseren de Noordelijke muziekbonden van Groningen/Drenthe, Gelderland/Flevoland, Overijssel en Friesland de concoursen gezamenlijk. De concoursen worden bij toerbeurt georganiseerd. Wanneer het zo komt, dat er zoveel deelnemers zijn dat het niet meer op één dag is te houden zullen we zeker meer concoursdagen gaan organiseren. Voor 2017 is dat nog niet het geval. Inschrijven is nog mogelijk !!

WMC TRY-OUT concours in Klundert krijgt vorm

Op zaterdagmiddag 27 mei vind in Klundert het Try-Out concours plaats voor WMC deelnemers aan de mars- en showwedstrijden. De Brabantse Bond van Muziekverenigingen en Slagwerkkorps Oranje Garde organiseren dit evenement op het kunstgrasveld van VV Klundert.

Dutch Music Games 'Open Class' speciaal voor jeugdkorpsen

Zoals iedereen ondertussen wel weet gaat het NJF in Vlissingen voor jeugdkorpsen dit jaar niet door. Dit betreuren wij als Dutch Music Games (DMG) ten zeerste. Zoals iedereen zal begrijpen is de stelling heel duidelijk: wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst. Daarom hebben wij als DMG-bestuur de koppen bij elkaar gestoken en zijn we allemaal bezorgd hoe het in de toekomst met de korpsmuziek zal gaan voor de jeugd, maar ook de seniorkorpsen uiteraard.

China International Music Festival zoekt Europese deelnemers

We are going to organize the CHINA INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL in Chengdu, China in Sept 27 - Oct 5 (around 9 days). It is officially organized by the government. We wish to invite the bands (Pipe Band, Brass Band, Marching Band, Drum & Bugle Corps, Fife & Drum Corps, Wind Band, etc) to participate in it.

The program includes the Opening Ceremony, Marching Parade, Public Performance and other cultural activities.

Geen 22e Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen

De Stichting NJF, jaarlijks organisator van het NK voor Jeugdkorpsen, ziet geen mogelijkheden om in 2017 het Nederlands Kampioenschap voor jeugdkorpsen te organiseren. Vooralsnog blijft het bij 21 succesvolle edities.

Gerrit van Vugt stopt als technisch secretaris bij SCVK

Wegens omstandigheden heeft Gerrit van Vugt besloten om te stoppen als bestuurslid bij de Stichting Combinatie Van Korpsen. Gerrit heeft de afgelopen 7 jaar eerst het zakelijk secretariaat en later het technisch secretariaat met veel enthousiasme invulling gegeven.

Via deze weg wil het bestuur van de SCVK - Hans, Wim, Geoffrey en Martin – Gerrit hartelijk bedanken voor de inzet die hij heeft getoond bij het uitoefenen van zijn bestuursfunctie.