Agenda Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel is de komende tijd op een aantal plaatsen in Nederland te vinden. Hieronder vind je waar en wanneer.

18 maart concert MECC Maastricht
Op vrijdagavond 18 maart, aanvang 20.00 uur, speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert in het MECC, Forum 100, 6229 GV Maastricht. Dit ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan van Harmonie Heer Vooruit uit Maastricht. Het orkest zal hierbij geleid worden door gastdirigent Pieter Jansen. Luitenant-kolonel b.d. Jansen was van 2001-2008 chef-dirigent van de Marinierskapel en vervolgens Inspecteur Militaire Muziek. Klarinettist adjudant Fons Klesman is solist in de Première Rhapsodie van Cl. Debussy. Meer informatie volgt later via: www.heervooruit.nl

19 maart 2e Nacht van de Militaire Muziek
Na het grote succes van de 1e Nacht in 2015 komt er natuurlijk een vervolg.
Verrassende ontmoetingen met 200 militaire musici in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Muzikanten van Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee presenteren 30 ensembles op 8 podia. Muziek en combinaties in alle stijlen en vormen en de optredens duren maximaal een half uur. Meer informatie volgt later via: www.nmm.nl

22 maart Kinderconcert Bergen op Zoom
Op dinsdag 22 maart verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine als afsluiting van het jubileumjaar van Schouwburg De Maagd te Bergen op Zoom 2 educatieve concerten voor leerlingen van groep 5 van alle basisscholen uit de gemeente.

3 april concert in Luxor Rotterdam met Eric Vloeimans
Op zondagmiddag 3 april, aanvang 15.00 uur, maakt de Marinierskapel der Koninklijke Marine samen met trompettist Eric Vloeimans een aangename en verrassende muzikale reis “Around the world in 90 minutes”. Dit vindt plaats in het Nieuwe Luxor Theater, Postumalaan 1, 3072 AG Rotterdam. Kaartverkoop en informatie: www.luxortheater.nl  

8 april concert in Alphen aan de Rijn met Eric Vloeimans
Op vrijdagavond 8 april, aanvang 20.00 uur, maakt de Marinierskapel der Koninklijke Marine samen met trompettist Eric Vloeimans een aangename en verrassende muzikale reis “Around the world in 90 minutes”. Dit vindt plaats in Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn. Kaartverkoop en informatie: www.theatercastellum.nl  

16 april benefietconcert Linschoten
Op zaterdagavond 16 april, aanvang 20.00 uur verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert in Sporthal De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24 te Linschoten. De kapel wordt hierbij geleid door haar eigen talentvolle assistent-dirigent Frans-Aert Burghgraef, onder meer winnaar van de Kersjesprijs 2015. De opbrengst van de avond is bestemd voor de Actie Schooltent een inzamelingsproject voor Syrische kinderen in vluchtelingenkampen. Zie ook: www.actieschooltent.nl

18 april KIM concert
Om eens op een andere manier kennis te maken met het muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine organiseert de Senaat van het Korps Adelborsten in Den Helder op maandagavond 18 april een concert voor hun studiegenoten, de NLDA-medewerkers van de locatie KIM en speciale gasten.

26 april Taptoe tgv Koningsdag in Den Helder
Op dinsdagavond 26 april, aanvang 19.30 uur, zal de Marinierskapel samen met de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers op het terrein nabij de Nieuwe Kampanje in Den Helder een taptoe uitvoeren ter gelegenheid van Koningsdag.

29 april concert in Dordrecht met Eric Vloeimans
Op vrijdagavond 29 april, aanvang 20.15 uur, maakt de Marinierskapel der Koninklijke Marine samen met trompettist Eric Vloeimans een aangename en verrassende muzikale reis “Around the world in 90 minutes”. Dit vindt plaats in Schouwburg Kunstmin, Sint Jorisweg 76, 3311 PL Dordrecht.
Kaartverkoop en informatie: www.kunstmin.nl     

4 mei dodenherdenkingen
Op woensdagmorgen 4 mei, aanvang 11.00 uur, wordt de muzikale omlijsting verzorgd van de jaarlijkse herdenking der gevallenen bij het monument "Voor hen die vielen” op de rotonde ‘De Vijfsprong’ aan de Middenweg in Den Helder.

Op woensdagavond 4 mei, aanvang 19.30 uur zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine de muzikale omlijsting verzorgen van de jaarlijkse dodenherdenking in Rotterdam.

9 mei Lunchconcert Plein Den Haag
“It’s showtime” tussen 12.00 – 13.00 uur ! Het multifunctionele huisorkest van de Koninklijke Marine laat zich graag horen op een openbaar en gratis toegankelijk lunchconcert op het Plein in Den Haag. Alle registers worden open getrokken en op de lessenaars staat een muzikaal programma met voor elk wat wils. Wie kan er stil blijven staan bij de spetterende uitvoering van bekende klassiekers, pop, big band, volksmuziek en vrolijke marsmuziek? De muzikanten zijn veel gewend, maar helaas laat de elektrische apparatuur het bij minder geschikte weersomstandigheden afweten… en zou het concert niet door kunnen gaan.

21 mei concert in Arnhem met Eric Vloeimans
Op zaterdagavond 21 mei, aanvang 20.15 uur, maakt de Marinierskapel der Koninklijke Marine samen met trompettist Eric Vloeimans een aangename en verrassende muzikale reis “Around the world in 90 minutes”. Dit vindt plaats in Concertgebouw Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem. Kaartverkoop en informatie: www.mssa.nl    

23+24 mei SKVR in De Doelen
Sinds een aantal jaar heeft de Marinierskapel een samenwerkingsverband met het SKVR
(Stichting Kunst voor Rotterdammers). In concertzaal De Doelen worden er gedurende 2 dagen concerten georganiseerd voor basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 uit Rotterdam.
Ruim 5000 leerlingen maken zo op een interactieve en speelse wijze kennis met dit veelzijdige militaire orkest. Voor meer informatie: https://cultuurtrajectrotterdam.nl     

26 mei Herdenkingsbijeenkomst CZSK
Ieder jaar herdenkt het Commando Zeestrijdkrachten in actieve dienst overleden medewerkers van de Koninklijke Marine, zowel militairen als burgermedewerkers. Op een herdenkingsterrein bij het brugcomplex van Hr. Ms. De Ruyter op de Rijkswerf in Den Helder is hiervoor het monument “Schaduwen van het Licht” geplaatst. De Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt bij deze plechtigheid de muziek. Aanvang 10.30 uur.

17 juni grote beëdiging KIM
Op vrijdag 17 juni vindt de grote openbare beëdiging van marineofficieren plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine. Naast de eed of belofte van trouw wordt met deze ceremonie symbolisch de adelborstenperiode voor de nieuwe officieren afgesloten. De Marinierskapel en de Tamboers & Pijpers verzorgen de muzikale omlijsting op de grote parade van de Rijkswerf.

25 juni Nederlandse Veteranendag in Den Haag
Voor de 12e keer wordt in Den Haag op zaterdag 25 juni de Nederlandse Veteranendag georganiseerd. Voorafgaand het defilé door de binnenstad verzorgen de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers de medaille uitreiking op het Binnenhof. Meer informatie: www.veteranendag.nl

26 juni Concert in Heerenveen
Tijdens de 20e editie van de “Night of the Koemarkt” – het jaarlijkse grote muziekevenement in het centrum van Heerenveen, speelt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op zondagmiddag 26 juni vanaf 14.30 uur een populair muzikaal programma. Met medewerking van de solisten Tony Neef en Sigrid Hof
Zie ook: www.gnotk.nl/koemarkt-matinee

16-17-18 juli Vierdaagse concerten in De Vereeniging te Nijmegen
(nadere gegevens nog niet bekend)

19 juli concert Waalkade Cuijk
(nadere gegevens nog niet bekend)

22 juli intocht Vierdaagse Nijmegen
Op vrijdag 22 juli zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine, vooraf gegaan door de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers, de intocht van de 100e finale van de Vierdaagse van Nijmegen muzikaal begeleiden. Vertrekkend vanaf het Defensie kampement op de Scheidingsweg, over de voor deze gelegenheid omgedoopte en feestelijk aangeklede ‘Via Gladiola’ naar het eindpunt, waar een eerbewijs aan de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders zal worden gebracht.
Meer informatie: www.4daagse.nl

2-3-4 sept. optredens tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam

7 september Concert Den Burg Texel
Op woensdagmiddag 7 september, aanvang 12.00 uur, verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert op het Kerkplein in Den Burg op Texel.

16 sept. Concert in Zuidland
Op vrijdagavond 16 september, aanvang 20.00 uur, verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een concert voor Veteranen en overige belangstellenden in Sportcentrum De Drenkwaard, Molendijk 21b, 3214 VG in Zuidland. De kapel staat hierbij onder leiding van gastdirigent Sander Teepen.
 

20 sept. Prinsjesdag
Op de 3e dinsdag in september, Prinsjesdag, zal de Marinierskapel der Koninklijke Marine met de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers voorafgaand een bataljon van het Korps Mariniers opmarcheren naar het Binnenhof en zich opstellen voor de Ridderzaal. Hier zullen op traditionele en ceremoniële wijze de eerbewijzen uitgevoerd worden. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander wordt bij aankomst in de Gouden Koets toegespeeld met de Parademars door de Tamboers en Pijpers. Daarna speelt de Marinierskapel het Wilhelmus.

LET OP: De Streetparade van de Nationale Taptoe vindt dit jaar op een woensdag plaats i.p.v. vrijdag (zie website taptoe)
28 sept. Streetparade Nationale Taptoe Vanaf 14.00 uur

30 sept – 2 okt Nationale Taptoe
Tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam presenteren de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers zich met een nieuw klank- en lichtspel. Meer informatie: www.nationaletaptoe.nl

13 oktober Concert in Leeuwarden
Op donderdagavond 13 oktober, aanvang 20.15 uur verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine een openbaar concert in Stadsschouwburg De Harmonie, Ruiterskwartier 4, 8911 BP te Leeuwarden. De organisatie is in handen van het Contact Oud- en actief dienende Mariniers (COM) Friesland, Groningen en Drenthe. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

8 november Korpsconcert tgv 351 jaar Korps Mariniers
Na de 2 jubileumuitvoeringen van 2015 vindt het jaarlijkse Korpsconcert in 2016 plaats op dinsdagavond 8 november in Concertgebouw De Doelen te Rotterdam. Dit ter gelegenheid van het 351 jarig bestaan van het Korps Mariniers. Nadere programma invulling blijft nog even een verrassing maar uiteraard staan de Marinierskapel van de Koninklijke Marine en de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers weer garant voor een hoogstaande muzikale verwennerij.

7 december Prinses van Oranjeconcert
Op woensdag 7 december, aanvang 12.30 uur, verzorgt de Marinierskapel het jaarlijkse concert ter gelegenheid van de 13e verjaardag van Prinses Amalia. Het concert in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag wordt onder meer bijgewoond door leden van de hofhouding, vertegenwoordigers van het Internationaal Gerechtshof en ambassadeurs van lidstaten van de Europese Unie.

9 december 351e Korpsverjaardag en herdenking Oostplein Rotterdam

17 dec. Kerstconcert Oirschot
(nadere gegevens nog niet bekend)

 

*Let*Op* Alle agenda items onder voorbehoud van actuele wijzigingen, weersomstandigheden en andere onvoorziene omstandigheden!!  Altijd actueel: Bekijk de Facebookpagina