Previewdag Color Guard op 11 december in Hoevelaken

De Previewdag voor Color Guard zal plaatsvinden op zondag 11 december in Hoevelaken. Deze voorbereiding op seizoen 2012 is open voor alle verenigingen die al in een vroegtijdig stadium (een gedeelte van) hun show in een besloten setting willen tonen aan het jury team. Nieuw is dit jaar de mogelijkheid voor Open en World Class groepen om zelf te bepalen hoe de tijd wordt ingevuld.
De Previewdag dient meerdere doelen. Enerzijds geeft het de deelnemende groepen de mogelijkheid om al vroegtijdig juryinput te krijgen op het programma of het deel van het programma dat de groep wil laten zien. Anderzijds is de Previewdag bedoeld als opstart voor het jury team voor het daadwerkelijke seizoen. De groep bepaalt van tevoren wat ze van het programma wil laten zien aan het jury team. Er wordt in december niet verwacht dat een groep al klaar is met het gehele programma. En bovendien kan een groep zo kiezen om op een bepaald deel van de show input van het jury team te krijgen. De deelnemende groepen helpen dus mee aan de ontwikkeling en het “op stoom krijgen” van het jury team. En het jury team kan een groep een eerste duwtje in de goede richting geven.
Iedere aan CGN deelnemende unit kan van het voorstaande gebruik maken. En CGN adviseert om aan iedere deelnemer om dit ernstig in overweging te nemen. Immers, je leert er zelf wat van, maar helpt ook het jury team bij haar ontwikkeling. CGN nodigt in het bijzonder de Open en World Class groepen uit om ook aan de Previewdag deel te nemen. Dit kan op de hierboven omschreven manier, maar ook op een ander en nieuwe manier. De unit mag namelijk ook zelf bepalen hoe de beschikbare tijd wordt ingevuld, waarbij natuurlijk wel het uitgangspunt de educatie van jury en de unit zelf blijft. In het verleden heeft er een aantal malen een clinic na afloop van het seizoen plaatsgevonden, waar in een kleiner verband, of alleen met behulp van dvd beelden met het jury team werd besproken wat de unit gedaan heeft (het jury team inzicht geven in het ontwerp proces en de diepgang van het werk), of anderszins met het jury team besproken wat men vindt, gedaan heeft, wil gaan doen etc. De Open en World class groepen worden tijdens de Previewdag 2011 in de gelegenheid gesteld om wederom zo’n sessie te houden, maar nu al voor aanvang van het seizoen.
Uiteraard zijn de beschikbare plaatsen beperkt. We hebben in totaal maximaal 6 uur te besteden. Al naar gelang de inschrijving verloopt, zal een indeling worden gemaakt. Hierbij is het van belang om een voor het jury team zo afwisselend mogelijk en educatief mogelijk programma samen te stellen. Dit uitgangspunt zal bepalend zijn voor de groepen die kunnen en mogen deelnemen, mocht het aantal deelnemers groter zijn dan dat er tijdstechnisch mogelijk zal zijn op deze dag.
Mocht je nog vragen hebben, of zijn er onduidelijkheden, maar spreekt deelname je wel aan, stuur dan een mail naar Edwin Beens, CG Juryvoorzitter, via e [dot] beens [at] colorguard [dot] org. Hij kan al je vragen beantwoorden, en je precies uitleggen waarom een opgave voor de Previewdag zo zinvol is.

Foto: Passie A