WMC Try-Out concours op 27 mei in Klundert

Slagwerkkorps Oranje Garde Klundert en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen organiseren op zaterdagmiddag 27 mei een concours in het teken van het naderende WMC. Op het kunstgrasveld van voetbalvereniging VVK zullen elf muziekkorpsen in totaal 12 optredens laten zien in alle disciplines. Zowel op mars en show, maar er zal ook een marsparade te zien zijn in Klundert.

De jury bestaat die middag uit: Henk Smit, Paul Doop, Rob Balfoort, René Leckie, Edwin Beens, Berend Jan de Vries, Peter Smits, André Willems en Harry van Bruggen. Op de verschillende onderdelen zullen zij conform de WMC principes de korpsen beoordelen. Hiervoor zal op het veld het volledige marsparcours met lijnen uitgezet worden. Uiteraard zullen de deelnemers met de jurycommentaren in de laatste weken voor het WMC hun product verder finetunen om zo optimaal mogelijk voorbereid het stadion in Kerkrade te kunnen betreden.

Dat was ook het doel van dit initiatief. Oranje Garde organiseert al jarenlang een marsconcours in Klundert met in 2015 nog een outdoor pilot en daar is dit initiatief uit voort gekomen.
Maar dan moeten er wel deelnemers op af komen en gelukkig leeft dit in het werkveld. Op 27 mei staan de volgende optredens op de planning:
- Showkorps Wilhelmina, Sleeuwijk (mars)
- Percussiegroep Ridderster, Ridderkerk (mars)
- ViJos Showband, Bussum (show)
- Muziekver. St. Cecilia, Voorhout (mars)
- Chr. Muziekver. Juliana, Amersfoort (mars)
- Showkorps O&V, Nuenen (show)
- Muziekver. Harmonie Slikkerveer, Ridderkerk (mars)
- Chr. Showkorps De Bazuin, Leerdam (mars)
- Showband Corio, Heerlen (marsparade)
- Schutterij St. Willibrordus, Meijel (mars)
- Chr. Muziekver. Juliana, Amersfoort (show)

Een mooie bezetting voor dit evenement wat op zaterdagmiddag om 12:30u zal beginnen op het hoofdveld van voetbalvereniging Klundert (VVK) op sportpark Molenvliet. Molenvliet 9 in Klundert. De finale staat gepland rond de klok van 17:00u. Toegangsprijs is € 5,00 p.p. en hiervoor zijn tribuneplaatsen beschikbaar.