Taptoe Havelte; Taptoeshow op Bevrijdingsdag Holtingerveld

Taptoe Havelte 2017, onderdeel van de Bevrijdingsdag op het terrein van Toegangspoort Holtingerveld, brengt meer dan 100 muzikanten op de been die op vrijdag 5 mei een fraaie afwisselende muziekshow geven. De drie deelnemende korpsen komen uit Veenendaal, Vught en Marum.

Taptoe Havelte gaat van start met een marcherend optreden van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie, die start vanaf de Johannes Post Kazerne. Dit muziekkorps wordt rond 13.30 uur verwacht bij het taptoeterrein/Schaapskooi. Aansluitend treedt de Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal als eerste op, met een show met het thema dat geïnspireerd is op water: “Mariteam”. De plm. 30 muzikanten spelen tijdens deze show o.a. melodieën uit Pirates of the Caribbean en Jaws. Maar ook de Amsterdamse Grachten en het Land van Maas en Waal komen muzikaal aan bod. Daarna is het de beurt aan de Groningse topshowband uit Marum. Showband Marum brengt een gloednieuwe show op de mat, waarmee de dames en heren muzikanten op 30 juli a.s. uitkomen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Onder de titel “Wild” verbeeldt showband Marum het waargebeurde verhaal van de jonge Cheryl Strayed, die ervaart hoe het is om, alleen, een wandeltocht van meer dan 1600 kilometer af te leggen.

Gezamenlijke finale
Tot slot verzorgt het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie uit Vught een showoptreden op het taptoeterrein. Anno 2017 houden vrijwilligers uit heel het land de muzikale traditie van het Regiment Genietroepen nog steeds op enthousiaste wijze in stand. Hun Vrijwillig Fanfarekorps der Genie is gevestigd op de Van Brederodekazerne te Vught, en wordt gevormd door 55 muzikanten uit heel Nederland die marsklassiekers als Standard of St. George, Punjaup en de Kolonel Heemskerk van Beesd Mars over het voetlicht brengen. Het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie treedt op in een replica van het Genie uniform uit 1888. De taptoe wordt (rond 15.00 uur) besloten met een finale van alledrie korpsen, die gezamenlijk een prachtige koraalwerk en het Wilhelmus spelen. Natuurlijk ontbreekt ook het Signaal Taptoe niet, een element die dit jaar een bijzonder tintje krijgt. Taptoe Havelte wordt deskundig gepresenteerd en toegelicht door ladyspeaker Grietina Bouma uit Assen.

Meer activiteiten
Taptoe Havelte is onderdeel van Bevrijdingsdag 2017 op het terrein van de Toegangspoort Holtingerveld, dat dit jaar voor de vierde maal georganiseerd worden door de ROAAH, op verzoek van de gemeente Westerveld. De taptoe wordt georganiseerd door Buro Reprise uit Beilen. Vanaf 11 uur kan jong en oud op het terrein terecht voor o.a. Roofvogelshows, Foodtrucks, ritjes met de HeideExpress en bezichtiging van oorlogsmaterieel. Er zijn ook activiteiten als de stormbaan, handboogschieten, luchtbuksschieten, springkussen en de klimtoren. Tijdens de hele dag is er Bevrijdingsmarkt, met diverse kraampjes en horeca. Entree is €3,- p.p. , kinderen gratis.
Kijk voor alle informatie over Taptoe Havelte 2017 op www.buroreprise.nl en voor informatie over Bevrijdingsdag Holtingerveld op Hetnationaleparkvandrenthe.nl