Showband Bernhard naar het Wereld Muziek festival voor jeugdkorpsen in Zürich

Het jaar 2017 wordt een enerverend jaar voor de muzikanten van de Christelijke Muziek- & Showband Bernhard uit Amersfoort. Dit jaar wordt er de nieuwe show “It’s all about time” ingestudeerd met het thema “Tijd” ofwel, alles draait om de tijd. De jeugdige muzikanten uit de keistad Amersfoort hebben de afgelopen tijd al hard gestudeerd op de muziek. Rob Balfoort heeft de muzikale arrangementen gemaakt. Het is muziek op maat, exact geschreven op de bezetting van Bernhard.

Dirigent Marcus Wiebenga en slagwerkinstructeur Marcel Kortes zijn deel na deel aan het instuderen met de muzikanten. Dat is al goed gelukt en nu is het de komende tijd hard oefenen op het lopen van deze show. René Ranzijn van CSC heeft de choreografie gemaakt van deze show. Het geheel van bekende muziek met een passende choreografie beloofd dus weer een mooie show te worden. Dat moet ook wel want de lat ligt hoog bij de ruim 80 jaar jonge muziekvereniging. Het showinstructieteam is geruime tijd bezig geweest met de voorbereidingen en nu is het instuderen geblazen. Dat vereist discipline en flexibiliteit van de leden iedere keer maar weer. Set voor set, vele zaterdagen achter elkaar.

Dit jaar is een bijzonder jaar voor Bernhard omdat er begin juli wordt afgereisd naar het Wereld Muziek festival voor jeugdkorpsen in Zürich, Zwitserland. Uiteraard wordt in deze wedstrijd het “beste beentje” voorgezet voor een mooi resultaat. Werd vorig jaar met de oude show “This is Love” nog een prachtige 3e plaats op de NK in Vlissingen gehaald, dit jaar ligt de lat dus nog hoger en gaat iedereen voor een prachtig resultaat op het WJMF in het verre Zwitserland. En wie dan denkt dat het zomaar even afreizen is naar Zurich komt bedrogen uit. Dat kost veel geld en dat geld moet wel even bij elkaar gebracht worden. Alle kinderen hebben zich ingespannen om bijvoorbeeld door het verkopen van speculaas, of andere klusjes geld op te halen en de reis mogelijk te maken. De gemeente Amersfoort gaf de doorslag met een mooie financiële bijdrage en zodoende kon het besluit worden genomen om af te gaan reizen naar Zwitserland begin juli 2017.

Kortom een mooi maar enerverend jaar. De leden en de leiding hebben er ontzettend veel zin in!