Het sneeuwt promoties in seizoen 2017

Er zijn pas twee contests geweest in 2017 en er zijn al zes groepen gepromoveerd. In Aalsmeer promoveert Red Light Kids van de Cadet Class naar de Junior Class. En na Drachten is de Junior Class nog eens met twee groepen uitgebreid. En alle drie de groepen die in Drachten in de Prep Class uitkomen, promoveren direct door naar de Regional A Class. We stellen de verschillende groepen hieronder nog even kort aan je voor.<\br><\br>
Red Light Kids heeft in Aalsmeer de eer om als allereerste te promoveren in seizoen 2017. De Kids en de staff weten amper wat hen overkomt, maar zijn er uiteraard bijzonder blij mee. Het is ook een geweldige prestatie om met deze jonge groep meteen een promotiescore neer te zetten.

De Living Statues van Euphonia Cadets staan allesbehalve stil. Met stilstaan kom je natuurlijk ook niet tot een score van 87.69 in de Cadet Class. Wat een mooi begin, een prachtige aankleding, mooie muziek en een geweldige uitvoering. Kortom: wat een goed programma, dat overduidelijk een klasse hoger thuishoort!

Jong Beatrix scoort in de Cadet Class een prachtige promotiescore van 84.66. Hun Marble programma verdient het ook. Het decor is een prachtig schouwspel op zichzelf, maar wat de leden daar voor doen is minstens net zo prachtig. De groep reageert verrast op de promotie, want volgens de staff heeft dan ook niemand zich vooraf met deze mogelijkheid beziggehouden.

Nova Junior is in de aanloop naar het seizoen behoorlijk aan het twijfelen: een aantal leden is te oud voor de Junior Class, maar in welke Class hoort de groep dan wel thuis? Ze besluiten zich in te schrijven in de Prep Class. Maar op hun eerste wedstrijd van het seizoen concludeert de jury dat deze club een stapje hoger verdient en daarom promoveren ze met 85.46 door naar de Regional A Class.

Als er op je allereerste contest ooit problemen zijn met je muziek en tijdens de warming-up iemand zich blesseert, dan start je niet met een goed gevoel aan je allereerste wedstrijd. De verrassing is dan ook groot bij de leden van Aurora Winterguard uit Den Helder als blijkt dat ze een score halen die goed genoeg is voor een promotie naar de Regional A Class (en die score is 84.25).

Ook voor Inspiration is het puzzelen in welke class ze zich zullen inschrijven. Een volledig nieuwe groep en ook een compleet vernieuwd staffteam, heb je dan nog alles in huis voor een mooie plek in de CGN competitie? Natuurlijk! Kwaliteit drijft altijd naar de juiste hoogte. Dus ook voor Inspiration start het seizoen met met een promotie naar de Regional A Class, omdat ze 82.74 scoren in de Prep Class.

CGN feliciteert alle gepromoveerde groepen nog eens met hun geweldige prestatie en we zien hen op hun volgende wedstrijd graag weer terug in hun nieuwe class!