Marching Music Contest “Free Style” Elburg krijgt vevolg met Pilot WMC parcours

De succesvolle MMC Pilot ‘Free Style’ die afgelopen zomer in Elburg door de Muziek Bond Gelderland Flevoland (MBGF) georganiseerd werd, krijgt op 17 juni 2017 een vervolg.

De ’Free Style’ klasse, werd door de deelnemende verenigingen met enthousiasme ontvangen en wellicht krijgt dit ook landelijk steeds meer vorm. Showen wat je wilt showen…. zonder of met verplichte figuren! Zonder verplicht repertoire en dat op een speelveld waarvan je zelf de afmetingen mag bepalen. De korpsen voelen zich er kennelijk wel bij. Naast de Free Style klasse, is er uiteraard ook weer het reguliere mars concours met verplichte exercitie figuren. Ook hier is de geen verplicht repertoire voor geschreven. De te spelen muziek moet echter wel passen in de divisie waarin de betreffende vereniging uitkomt. De behaalde concoursresultaten tellen mee voor plaatsing voor het landelijk kampioenschap.

Geheel nieuw in Elburg is de mogelijkheid om gebruik te maken van het officiële WMC parcours. Een mooie gelegenheid voor verenigingen die komend jaar gaan meedoen in Kerkrade. Dit alles onder het oog van een internationale jury!

Direct na afloop van de Marswedstrijden op het Burgermeester Bode Sportpark, is er een korte straatparade door het oude vestingstadje. Heerlijk flaneren langs oude gevels en gezellige terrasjes terwijl een publieksjury voor dit optreden extra punten geeft.

De winnaars van de verschillende onderdelen ontvangen een schaalmodel van de Elburgse stadspoort.

De inschrijfformulieren voor dit MMC kunt u downloaden via de website www.mbgf.nl of u kunt contact opnemen met
Piet Wouterse tel. 036 – 522 78 60 of met Wim van Norel tel. 052- 5661536 Sluitingdatum 17 april 2017.