Cursus 'trompet signalen' door Egbert Stroeve (KMK-JWF)

Trompetsignalen is een reeks van twee sessies waarbij de deelnemers kennis maken met de traditie en techniek van trompetsignalen, in theorie en praktijk. Verschillende signalen passeren de revue. Signaal Taptoe is misschien wel de bekendste, vaak verward met de Last Post. Veel trompetsignalen komen voort uit militaire tradities. Sessieleider Egbert Stroeve heeft zich verdiept in de herkomst van deze tradities en vertelt er graag over. Ook draagt hij zijn kennis van de techniek van het spelen van trompetsignalen graag over aan amateurmuzikanten, waarbij ook de mentale kant van de voorbereiding aan bod komt.

De sessies staan open voor actieve én passieve deelname:
Actieve deelname staat open voor trompettisten/cornettisten (ongeacht leeftijd) vanaf diploma A.
Passieve deelname is bedoeld voor geïnteresseerde (niet-)muzikanten, eveneens ongeacht leeftijd. egbert-stroeve

Sessieleider is Egbert Stroeve* uit Westerbork, ervaren muziekdocent en voormalig kapelmeester en trompettist van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen.

Sessies zijn op:
zaterdag 11 februari 10 – 12 uur, zaterdag 4 maart 10 – 12 uur, te plannen (o.v.b.) openbare slotpresentatie voor publiek.

Locatie:
Drenthe, locatie wordt nog bekend gemaakt. Schrijf je digitaal in via het inschrijfformulier!

Kosten voor deelname:
Eén van de sessies € 15,- (actief) / € 10,- (toehoorder)
Beide sessies € 25,- (actief) / € 17,50 (toehoorder)

Let op : vooraanmelding geeft recht op €2,50 korting! (check het inschrijfformulier) De voorinschrijvingstermijn eindigt op 1 februari 2017.

*Egbert Stroeve heeft jarenlange ervaring als signaaltrompettist bij herdenkingen, koninklijke ceremonies en taptoes. Zijn laatste optreden in dienst van KMK JWF, in 2015, was aanleiding voor een nieuwsitem van RTV Drenthe.