Bicycleband Crescendo gewoon op de fiets tijdens het WMC

Ze zaten in het Groningse dorpje Opende wel eventjes in angst en onzekerheid. Het WMC meldde een aantal maanden geleden dat de eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade tijdens de show- en marsparadewedstrijden een fietsverbod had afgekondigd. Eventjes leek de deelname van 's werelds bekendste fietsorkest op losse schroeven te staan. Maar na een stille lobby is nu toch duidelijk geworden dat Bicycle Showband Crescendo Opende gewoon van de partij is op het WMC. Op de fiets, welteverstaan!

Voorzitter Alex Nieuwland bevestigde maandag dat Crescendo gewoon is toegelaten tot de show- en marsparadewedstrijden in het derde WMC-weekend. "Onze eerste indruk was zeker verontrustend", zegt Nieuwland. "We zijn toch het wereldberoemde fietskorps? Zonder de fiets, ons befaamde handelsmerk, zou onze deelname veel minder interessant zijn."

Maar Crescendo en het WMC hebben goed onderling contact gehad over de ontstane problemen. "We kunnen nu met een gerust hart aangeven dat we gewoon van de partij zijn tijdens het geweldige WMC-evenement in 2017. Op de fiets! De organisatie heeft duidelijk aangegeven dat Crescendo een niet te missen onderdeel is van het WMC", aldus Nieuwland. 

De voorzitter benadrukt nog wel dat ze de hartverwarmende en meelevende reacties van collega-korpsen erg hebben gewaardeerd. "Bedankt daarvoor!"