Taptoe Showkorpsen Irene 2016 gaat niet door

De taptoe die Showkorpsen Irene op zaterdag 24 september 2016 zou houden in het Openluchttheater Ede, gaat niet door. De organisatie krijgt het financiële plaatje voor deze editie niet rond. Jan de Boer: Eigenlijk zou de taptoe plaatsvinden op zaterdag 18 juni, maar het evenement kon toen niet doorgaan, omdat de grasmat in het openluchttheater te soppig was. ,,Het lijkt er op dat er een fout gemaakt is met de drainage in het openluchttheater", vermoeden Ed Gerressen en Fred Kerkkamp van Irene. ,,Daardoor kon dit jaar 'Dante op zondag' in het openluchttheater ook niet doorgaan."

Ze vervolgen: ,,Wij vinden het heel jammer dat de taptoe helemaal niet doorgaat. Een taptoe in onze sector is heel belangrijk. Het wordt steeds moeilijker om taptoes te organiseren."

ZELF BETALEN
Irene is door het zelf bekostigen heel druk geweest met de organisatie van de taptoe. Door zelf sponsoren binnen te halen, lukte het Irene om een taptoeprogramma in elkaar te zetten. ,,Voor de taptoe van 18 juni hadden wij wat minder kosten, omdat je dan bijvoorbeeld geen licht nodig had. Dat scheelt je zo'n 2.500 euro.

NIET MEER BESCHIKBAAR
Omdat het feestje van Irene werd afgeblazen, moest bekeken worden of de gecontracteerde bands op 24 september beschikbaar waren. ,,Die bands konden niet meer op die datum. Andere bands contracteren kon wel, alleen kosten zij meer geld." Ook het doek van het podium in het Openluchttheater is een extreem probleem. Als dat doek weggehaald moet worden, moet er een kraan komen en dat kost ook weer een paar duizend euro."

Het podium is volgens het tweetal sowieso een probleem. ,,Als je het doek weghaalt, kijk je als je op de tribune zit door de palen heen. Het podium heeft de geest van het openluchttheater afgebroken. Bij de renovatie is geen rekening gehouden met evenementen waar publiek op de tribune zit en waarbij het evenement zich op het grasveld afspeelt. ,,Dat is vrijwel onmogelijk geworden."

Aan grote publiektrekkers als de taptoe, een zeskamp of vroeger een uitvoering van gymnastiekvereniging DOK is, volgens de heren, niet gedacht. ,,De gemeente Ede en de Stichting Openluchttheater waren niet genegen de extra kosten voor het houden van een taptoe te dekken."

EINDE
Als het aan Showkorpsen Irene ligt, betekent alle tegenslag niet het einde van een taptoe in Ede. De taptoe in 2016 had de 30e editie moeten worden. ,,Met z'n allen moeten we tot het besluit komen of we doorgaan met de taptoe en waar die dan wordt gehouden. De optie om de taptoe in het openluchttheater te houden, wordt wel erg oninteressant door het podium. Voor Irene is de markt in Ede een optie voor een taptoe."

Wie kaarten heeft gekocht voor de taptoe kan de kaarten op 7 en 14 september na 19.00 uur inwisselen in gebouw De Kei. ,,Dan krijgen de mensen hun geld terug. De mensen die de kaarten via de bank hebben betaald, krijgen hun geld teruggestort. Het geld wat niet wordt opgehaald komt ten goede van onze jeugdopleiding."

Bron: EdeStad.nl