Fanfare Korps Nationale Reserve in Theater De Flint

Op 12 maart a.s. zal de Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) haar jaarlijkse Korpsconcert geven in Theater De Flint. Deze in de Amersfoortse Bernhardkazerne ‘gelegerde’ militaire fanfare is een van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht en staat onder leiding van Chef-dirigent kapitein Harrie Wijenberg.

De Reservist op uitzending
Het korpsconcert heeft dit jaar als thema “de reservist op uitzending”. Met dit thema wil de FKNR het belang van de reservist binnen onze krijgsmacht benadrukken. Steeds vaker wordt op de reservist een beroep gedaan op allerlei vakgebied en zo is er inmiddels al een groot aantal reservisten op uitzending geweest. Dit item zal o.a. muzikaal omlijst worden door “Windows of the World” geschreven door Peter Graham.

Dirigent Harrie Wijenberg: “Het belooft weer een mooi avondvullend programma te worden met muziek van o.a. Maurice Ravel (Bolero), Jan van der Roost (Canterbury Choral), Dimitri Shostakovich (Overture to the Gadfly) en Philip Sparke (Hymn of the Highlands). Aangevuld met bekende filmmuziek uit de films Frozen en The Chronicles of Narnia, de traditionele marsmuziek en, last but not least, een verrassende act van onze tamboergroep samen met het orkest, staat dit korpsconcert garant voor een avond vol luister- en kijkgenot”.

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn à €11,00 verkrijgbaar bij het theater via www.deflint.nl. Telefonisch reserveren kan ook via telefoonnummer 033 4 229 229.