“Prikkelen, leren en inspireren” met Tim Fairbanks

Het is alweer 3 jaar geleden dat er een masterclass werd georganiseerd voor Choreografen in Nederland. Toen was het Michael Gaines die een weekend lang in Nederland diverse sessies hield met als centraal thema Visual Design. Nu drie jaar later kunnen we een miniversie van deze masterclass serie geven door een samenwerking tussen The X Academy, Pyware, CSC Academy en CGN. Tim Fairbanks is de gastdocent van deze mini masterclass genaamd “ Prikkelen, Leren en Inspireren”. Tim zal in een 4 uur durende sessie de deelnemers meenemen in zijn denkproces van drill design. Hij zal dit doen aan de hand van het toonaangevende softwarepakket Pyware 3D.

Mini Masterclass Drill Design door samenwerking van The X Academy, Pyware, CSC Academy, en CGN

Tim laat zien hoe hij met zijn choreografieën ontwerpt met behulp van de handige tools die in Pyware 3D zitten. Is het een cursus Pyware? Nee het is geen cursus Pyware want Tim neemt de deelnemers mee door zijn denkproces. Hoe komt hij tot zijn ontwerpen? In zijn verhaal laat Tim wel zijn manier van werken zien met behulp van Pyware 3D. Tim werkt al jaren met deze toonaangevende software en hij laat de deelnemers zien hoe deze software hem helpt bij het creëren van zijn shows. Hierbij is er genoeg ruimte om vragen te stellen over de software. Enerzijds laat hij een aantal basisprincipes zien van Pyware 3D en anderzijds komen de meest handige tools ter sprake die Tim gebruikt in zijn ontwerpen en tools die handig zijn voor het instuderen van de programma’s die hij heeft geschreven. Het is unieke kans om een van ’s werelds vooraanstaande choreografen te horen vertellen over zijn ervaringen en te zien hoe hij gebruik maakt van de software die tot zijn beschikking staat. Tim zal je prikkelen met zijn aanpak. Laat je inspireren door zijn verhaal en leer van de gesprekken tijdens deze mini masterclass.

De masterclass is niet alleen interessant voor choreografen van showbands, drum corps, Winter Guard, Indoor Percussion en Indoor Winds groepen maar ook voor instructeurs want Tim zal ook ingaan op het instuderen van programma’s. Tijdens de workshops kun je ook op een eenvoudige en goedkope manier kennismaken met Pyware want voor de eerste 20 deelnemers ligt er een gratis proeflicentie klaar. Dit is een tijdelijke volledig werkende versie waarbij je met alle tools kunt kennismaken.

Deze unieke masterclass vindt plaats op zondag 21 februari a.s. van 09.00 – 13.00 uur.
De locatie is:
Sportcomplex Koning Willem Alexander
Zaal: De Lounge Bar
Bennebroekerweg 800
2134 AB Hoofddorp
tel: 023 554 10 45

De kosten zijn 20,00 euro per persoon indien je vooraf inschrijft en betaalt.
Aan de deur is de toegangsprijs 22,00 euro.

Opgeven kan via masterclass [at] colorguard [dot] org. Na aanmelding krijgt u verdere informatie.

Over Tim Fairbanks
Tim is een vooraanstaand choreograaf. Hij heeft gewerkt met diverse bekende Marching Bands en Drum & Bugle Corps zoals The Blue Coats en Centerville Marching Band. In het Indoor circuit is hij bekend geworden als ontwerper van onder andere twee wereldkampioenen Indoor Percussion Rhythm X en Centerville HS en van het zeer bekende Aimachi uit Japan. Naast zijn huidige rol als President van Rhythm X is hij momenteel jurylid en clinician bij WGI en Bands of America.

Over The X Academy
The X Academy is een onderdeel van de Rhytm X organisatie en heeft als doel om anderen te laten delen in de kennis die is opgedaan door de meervoudig kampioen Indoor Percussion Rhytm X en de Wereldkampioen Indoor Winds, Rhythm X Winds. Samen met hun Europese partner European X, organiseren zij door het jaar heen tal van educatieve evenementen. Op verschillende plekken in de wereld laten zij daarbij anderen kennis maken met de methodieken die worden gebruikt door deze drie units van Rhythm X.

Over CSC Academy
De CSC Academy is een onderdeel van het toonaangevende ontwerperscollectief Corps Style Concepts. Sinds 1995 zijn zij actief binnen de Europese Showbandwereld waarbij zij aansprekende programma’s hebben geproduceerd in opdracht van Showbands uit binnen- en buitenland. De CSC Academy heeft als doel om via educatie (masterclasses, workshops en clinics) een bijdrage te leveren aan de kwalitatieve ontwikkeling van de Showbandactiviteit in Nederland en daarbuiten. CSC is de distributeur van Pyware 3D in de Benelux en Scandinavië.

Over CGN
Color Guard Nederland kortweg CGN is de toonaangevende organisatie die als doel heeft de kwantitatieve en kwalitatieve groei in Nederland van Color Guard, Indoor Percussion en Indoor Winds. Dit doet zij via Educatie en Competitie. CGN is een doelgroep van de KNMO.