Nieuw slagwerk voor Adest Musica

Op vrijdag 15 januari j.l. is de slagwerk sectie van Drum- en Showband Adest Musica voorzien van een compleet nieuwe slagwerk lijn. De Sassenheimse muziekvereniging is hiervoor een samenwerking aangegaan met MarchingShop.com uit Sliedrecht. Na een uitgebreide selectie procedure is de keuze gevallen op instrumentarium van het van oorsprong Nederlandse Majestic.

In het jaar 2006 werden de huidige 'snares' aangeschaft bij Vancore Percussion Instruments uit Joure. Een periode van volle tevredenheid met een kwalitatief goede trom is wat volgde. "Echter zijn na negen intensieve jaren van gebruik de eerste kleine mankementen hoor- en zichtbaar. Dit deed de vereniging besluiten om in januari 2015 een selectie procedure voor nieuw instrumentarium op te starten", vertelt slagwerkinstructeur Jos Lustberg. Niet alleen de troms van de Drum- en Showband werden hierin betrokken, maar ook de ritme sectie en het instrumentarium van de jeugdafdeling. "MarchingShop.com (leverancier van o.a. Majestic) presenteerde de vereniging uiteindelijk een trom die aan alle eisen en wensen voldoet" vervolgt Lustberg. Remco Groenewegen van MarchingShop.com laat weten 'dat men bijzonder trots is om nieuw instrumentarium aan een top vereniging als Adest Musica te kunnen leveren'. Tijdens het concert Adest eXCLuSiVe op zaterdag 30 januari in Hotel Van der Valk Sassenheim - Leiden wordt de slagwerk lijn officieel gepresenteerd.

Fondsen
Met de aanschaf van het nieuwe slagwerk is een hoge investering gemoeid. "Een investering die niet zonder gevolgen gefinancierd kan worden uit het beschikbare eigen kapitaal", vertelt Peter Schrama, penningmeester van de vereniging. Schrama vervolgt: "Mede dankzij het aanschrijven van diverse fondsen is de aanschaf haalbaar gebleken." Eveneens was Adest Musica het goede doel bij De Slag om de Bollenstreek in het voorjaar van dit jaar en tijdens het Harbour Concert Sassenheim georganiseerd door Rotary Club Sassenheim. Schrama: "Ook deze niet gebudgetteerde inkomsten hebben ertoe bijgedragen dat de slagwerk sectie van zowel de Drum- en Showband als de Jeugdband de komende tien jaar weer zonder problemen vooruit kan. Iets waar we als bestuur enorm blij mee zijn".

Trendsetter
Met de geselecteerde kleurensetting van de slagwerk lijn is Adest Musica vrij uniek in Nederland. Doorgaans wordt er door een muziekvereniging gekozen voor een egale kleur qua esthetica van de trom. Vanzelfsprekend werd dit in Sassenheim niet gezien als een vast gegeven en werden meerdere kleurstellingen beoordeeld en bestudeerd. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een chromen uitvoering van de ketel en zwarte spanranden aangevuld met rood gekleurde spanklauwen. Bovendien is de trom voorzien van een uniek snaarmechanisme waarmee de 'snare' in vier verschillende klanken bespeeld kan worden, hetgeen aan de diverse stijlen die Adest beheerst een verrijkende aanvulling betreft. "Al met al een uitvoering waarmee Adest Musica trendsetter is in de Nederlandse mars- en showsector", besluit Lustberg.