Marching and Cycling Band HHK houdt op te bestaan

Tot grote treurnis van het bestuur en de leden van de Marching and Cycling Band HHK houdt de MaC-Band HHK op te bestaan. Ondanks het aanwezige enthousiasme en de motivatie van de leden hebben de dalende subsidies en teruglopende ledenaantallen ervoor gezorgd dat de vereniging financieel gezien niet meer langer kan bestaan. Dit is voor de MaC-Band HHK een grote domper, zeker omdat wij vorig jaar nog het 40-jarig jubileum van het fietspeloton hebben gevierd en dit jaar ons 50-jarig jubileum hebben mogen vieren.

Omdat een grote groep leden graag nog muziek willen blijven maken stromen zij in bij de Showband van de IJmuider Harmonie. Bij deze vereniging kunnen zij doorgaan om hun muzikale passie uit te oefenen. Het optreden op de fiets is natuurlijk uniek binnen Nederland en de wereld (er zijn maar een paar korpsen die dit doen). De 41 fietsen worden daarom ook ondergebracht bij de IJmuider Harmonie en er wordt gekeken of het fietspeloton op een later tijdstip een doorstart kan maken als onderdeel van de IJmuider Harmonie.

Optredens boekingen die nog bij de MaC-Band HHK binnen komen zullen voorlopig nog worden doorgestuurd naar de IJmuider Harmonie. Wij hopen dat de organisaties waarmee wij al vele jaren een fijne samenwerking hebben niet schromen om de Showband van de IJmuider Harmonie aan te schrijven om optredens te verzorgen (in de toekomst mogelijk zelfs op de fiets).