Korpsmuziek.nl doet zaterdag live verslag van mars- en showconcours in Franeker

Korpsmuziek.nl zal aanstaande zaterdag live verslag doen van zowel de Marching & Music Contest als het Showconcours in Franeker. In Sporthal De Trije zullen 9 korpsen uitkomen in de Marching & Music afdeling en 8 bands in het Showconcours. Korpsmuziek zal kort na elk optreden een kort verslag online plaatsen.

Het is de eerste keer dat er in Franeker een dergelijk concours wordt georganiseerd. Gastheer is Showband Sternse Slotlanders uit Franeker. Het concours wordt georganiseerd in samenwerking met de Organisatie van Friese Muziekverenigingen (OMF). De wedstrijden worden bejureerd onder de reglementering van de KNMO. Dat houdt in dat tijdens de showwedstrijden het One World System wordt ingezet.

Na live-verslaggeving tijdens het ODSC Assen, de DCI World Championships (semilive) en de DCE Finals, betekenen de bondsconcoursen (Franeker en Schiedam) ook de afsluiting van het KM-team als het gaat om live-verslagen. “We zijn erg benieuwd naar de opzet van dit concours”, aldus verslaggever Matthijs van Houten. “Het is goed om aandacht te geven aan deze nieuwe wedstrijd en de deelnemers, ook al staan er geen internationale of nationale titels op het spel.”

Het verslaggeversteam zal zich niet alleen richten op de showwedstrijden, maar ook een kort verslag plaatsen van de Marching & Music Contest, waarbij de deelnemers een muziekstuk stilstaand spelen en marcheren tijdens het andere muziekstuk. Onder de deelnemers zijn onder andere Concordia Overdinkel, Excelsior Losser, Excelsior Harskamp en Oranje Minnertsga.

Tijdens de showwedstrijden zal het publiek in de jeugdklasse vermoedelijk kunnen gaan genieten van een spannende strijd. SWJK Marum/Opende, Jeugdband Sternse Slotlanders uit Franeker en de Jeugd van Takostu Stiens kwamen elkaar de afgelopen jaren regelmatig tegen en lieten telkens zien weinig voor elkaar onder te doen.

In de basisklasse gaat de strijd tussen Hollandia Bolsward, DOMUKO Dokkum en Jubal Zwolle. In de middenklasse zal gastheer Sternse Slotlanders een gooi doen een mooi puntenaantal. In de topklasse is tijdens dit concours het North Frisian Percussion Corps de enige deelnemer. Als extraatje wordt een Streetparade georganiseerd door Franeker, waarbij veertien korpsen een gooi zullen doen naar één van de drie geldprijzen.

Naast de vrijwilligers van de Sternse Slotlanders heeft ook de SMP groep van de OMF niet stilgezeten. Cor Vosseberg, voorzitter van Stichting Korpsmuziek: "Al direct na de introductie van de KNMO is er in januari dit jaar met korpsvertegenwoordigers en organisaties afgesproken meer betrokken te raken bij de doelgroep. Alle korpsen zijn- of worden stuk voor stuk bezocht en wordt er actief meegedacht over oa ledenwerving en jeugdopleidingen. Ook dit concours is aan deze betrokkenheid te danken, de OMF loopt hiermee ver voor op andere delen van Nederland. Wij wensen iedereen veel succes in Franeker."

KM LIVE is te volgen via: 

Klik: Het Live blok op de website

Klik: KM_Live op twitter

Klik: KM op Instragram
 
Verdere Korpsmuziek.nl uitingen: 

Alg. twitter @Korpsmuziek_nl - YouTube Kanaal - Facebook Fanpage  - KM APP - SoundCloud   

Live aanwezig zijn in Franeker: Sporthal de Trije.  Het concours zal aanvangen om 10:00 uur en om 16:30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.