Interview: Henk Graafhuis neemt afscheid met volle tribunes

Henk Graafhuis heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen als voorzitter van de Stichting Taptoe Groningen. Ruim drieduizend toeschouwers én de Groningse burgemeester Rehwinkel waren samen met hem getuige van een mooie avond met optredens van Takostu, K&G, Adest, Roskilde, de Douaneharmonie en vele anderen. Na de Taptoe kreeg Graafhuis uit handen van de burgemeester een mooi aandenken ter ere van zijn grote inzet voor het evenement.

Openhartig interview met Wiebe Strohalm

Lutkewierum - Een alleskunner, een duizendpoot, een allesie.... Wiebe Strohalm. In een openhartig interview valt hieronder alles te lezen over Wiebe en zijn collega's van de Internationale, Trommel, Toeter & Sjokclub uit Lutkewierum.

Van wethouder tot voorzitter (interview bij muziekvereniging Cornu Copiae)

Vrijdagavond 30 mei 2008 was ondergetekende te gast bij muziekvereniging Cornu Copiae in Waalwijk. Deze vereniging inmiddels 58 jaar oud viert in 2010 het 60 jarig jubileum. Ik pik eerst buiten nog een gedeelte van de showreptitie mee. Later wordt het gesprek binnen voortgezet met voorzitter Rene van Boxtel en bestuurslid/tamboermaitre Jan Burmanje. Beide heren gaan voorop in de strijd als het om Cornu Copiae gaat .

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Cornu Copiae.

Henry de Boer, voorzitter Pasveerkorpsen Leeuwarden

Op de concertavond, eind 2007 in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden, hield de voorzitter van de Pasveerkorpsen een openingsspeech die met erg veel energie en passie werd gebracht. Een scala aan Pasveer historie en vernieuwende zaken kwamen in zijn speech voorbij. Hoogste tijd om daar eens meer over te vragen. In maart had de redactie een interview Henry de Boer. Tijdens de concertavond vorig jaar in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden hield hij die openingsspeech.

2008: Wie is Henry de Boer ?

Uppie Wierda

Uppie Wierda is (interview: 2008) de voorzitter van Advendo Sneek en Stichting Taptoe Leeuwarden. Van Advendo neemt hij officieel afscheid als voorzitter tijdens de Show & Concertavond op 19 april. Hij heeft dan maar liefst 28 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van Advendo Sneek. Over het verleden, heden en de toekomst hield Korpsmuziek.nl met Uppie een leuk interview.

Even voorstellen, wie, wat en waar…..
Naam: Uppie Wierda
Geboren: 04-04-1954.

Ruud van Neck, Marchingband ATM Amsterdam

Onlangs hield Korpsmuziek.nl een interview met Ruud van Neck. Ruud is lid van het managementteam van Marchingband ATM uit Amsterdam. Marchingband ATM is eigenlijk overal te zien in een muzikaal seizoen. Zowel in Nederland als binnen europa. Vorig jaar bijvoorbeeld Bailleul Frankrijk en Castellon de la Plana in Spanje. Naast de SCVK Showkorpsendag in Dordrecht en diverse Taptoes dit jaar staan Hamont in Belgie en een Concours in Noordwijkerhout op de agenda. Dit zijn wedstrijden.

Choreograaf en regisseur, Piet van Houten

Onlangs had de redactie van Korpsmuziek.nl een interview met Piet van Houten. Piet is oa choreograaf van Bicycle-Showband-Crescendo, regisseur van Taptoe Leeuwarden en voorzitter van Showband marum. Dat zijn in één zin twee uiteenlopende verenigingen en een top evenement in het noorden van Nederland. Redenen genoeg voor een leuk en interessant interview.

Wie is Piet van Houten ?

Paul Doop

Een veel gezien persoon bij clinics, lezingen en congressen. Voor veel mensen wel een bekend gezicht of een bekende naam. Maar voor anderen ook weer niet. Dus geven wij antwoord op de vraag: “Wie is Paul Doop”?. Paul is een veel gevraagd clinician, instructeur en arrangeur, programma coördinator en programma consultant en jurylid. Ook is hij voorzitter van CGN, lid van de taakgroep show bij de KNFM, lid van de regie commissie show van Kunstfactor en lid van de muziekadviescommissie van het WMC.

Eeuwke van der Wal, Taptoe speaker en presentator

Eeuwke van der Wal komen we geregeld tegen in Nederland als Taptoe Speaker. Ook het presenteren van concerten schuwt hij niet. Afgelopen week hadden we een interview met Eeuwke en vroegen hem oa: “Wat doet een Taptoe speaker buiten het taptoe seizoen?”.

Wie is Eeuwke van der Wal?

Interview met Maître en ex-Maître Amigo Leiden

Naar aanleiding van de wisseling van de wacht bij de Tamboer-maîtres van Amigo Leiden hield Korpsmuziek.nl een interview waarin beide heren aan het woord kwamen. Peter Bol gaf op 19 april tijdens een optreden in Scheveningen de Tambour-maître stok over aan Ruben Kruit. Peter was sinds de oprichting het gezicht van AMIGO.

Wie is Peter Bol